Een van de werken van Regina Bekendam.
Een van de werken van Regina Bekendam.

Expositie in kerk Drempt

Open zaterdag Sint Joriskerk

Drempt - Op 22 augustus kunt u, naast het bewonderen van de mooie wandtapijten en het uit 1777 stammende orgel, genieten van het werk van twee bijzondere gasten in de Sint Joriskerk.

Regina Bekendam
Regina Bekendam zou je een creatieve vulkaan kunnen noemen. In haar 'borrelt en rommelt' het voortdurend.
Al in haar jeugd was ze veel aan het tekenen en bezig met wol en ander textielmateriaal. Regelmatig deed ze, met enig succes, mee aan tekenwedstrijden en maakte ze, met haar moeder bijvoorbeeld, zelf kleertjes voor haar poppen.

Na de middelbare school wilde ze graag de opleiding creatieve therapie volgen om haar liefde voor mensen en haar creatieve vaardigheden te combineren. Helaas werd ze drie jaar achtereen uitgeloot. Maar de vulkaan in haar doofde niet. Op nagenoeg alle familiefoto's uit de periode tot de middelbare schooltijd van haar eigen kinderen is door Regina zelfgemaakte kleding te zien. Ze is zelfs een aantal jaren kleinschalig actief bezig geweest met een eigen kinderkledinglijn.

In 2008 is Regina gestart met het maken van schilderijen. Ze gebruikt acrylverf op canvas- of linnendoek. Ook maakt ze graag tekeningen met pastelkrijt. Haar inspiratie komt uit de natuur, het dagelijks leven en het bijbels geloof. Beelden en indrukken worden opgeslagen in haar geheugen en op een later moment, bijv. tijdens het schilderen, komen die kleuren en vormen als vanzelf weer tot leven.

Henk Harbers
Eens ging hij naar een les wilgentenen vlechten en omdat hem dat goed beviel heeft hij diverse vervolglessen gehad. Daarna heeft hij zijn leraar een aantal jaren meegeholpen met lesgeven en zo ontstond er vanzelf een hobby. Tegenwoordig heeft hij op zijn erf een eigen vlechtclub, verbouwt hij zelf wilgentenen, geeft hij workshops en demonstraties en maakt hij diverse werkstukken en herstelwerken in opdracht. Op het wilgentenenveld staan 100 verschillende soorten wilgentenen, die elk jaar in januari geoogst worden, daarna een jaar opgeslagen worden om te drogen. Voor gebruik moeten deze tenen drie weken in een waterbad weken, dan pas kan men er mee vlechten. Maar het mooie van wilgentenen vlechten is dat je een puur ambachtelijk werkstuk maakt zonder lijm, spijkers o.i.d. degelijk en oersterk.

De St. Joriskerk vindt u aan de Kerkstraat 1 en is open van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.