DHC verzorgt samen met Wiamie zomeravondconcert bij Smedekinck.
DHC verzorgt samen met Wiamie zomeravondconcert bij Smedekinck.

Doetinchemse Harmonica Club en Smartlappenkoor Wiamie verzorgen

Zomeravondconcert Smedekinck

Zelhem – Ook dit jaar verzorgt de Doetinchemse Harmonica Club (DHC) samen met Smartlappenkoor Wiamie uit Wehl een zomeravondconcert bij Museum Smedekinck in Zelhem. Het concert vindt plaats op donderdagavond 27 augustus.

Op het repertoire staan veel meezingers, soms vrolijke liedjes, maar ook echte tranentrekkers, smartlappen. Een bijzondere samenwerking tussen de harmonicaclub en het koor. De clubs hebben voor de derde keer hun krachten gebundeld.

Gezien het succes van de concerten in de drie voorgaande jaren is een gezellige avond verzekerd.
Wees er dus op tijd bij.

Het concert begint om 19.30 uur en is om ongeveer 22.30 uur afgelopen.
De toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.


www.museumsmedekinck.nl


Goud voor Heekenbroek Johanniter 2014

Drempt - Bij de Berliner Wine Trophy heeft Wijnboerderij 't Heekenbroek een gouden medaille gekregen voor de droge witte wijn Johanniter 2014.

Deze wijn is enkele weken terug ook al als beste wijn uit de bus gekomen bij het Staatswijnbouw Instituut in Freiburg (Dld). De Berliner Wine Trophy is een keuring van een heel ander kaliber. Meer dan 8000 wijnen doen van over de hele wereld doen mee met een internationaal proefpanel.
De halfdroge Noorderlicht wit van 't Heekenbroek kreeg bij dezelfde keuring een zilveren medaille. Job en Neeltje Huisman zijn erg trots op deze medailles. Ze geven zeker een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Een deel van de eer komt toe aan hun adviseur Stan Beurskens van Wijngaard Sint Martinus in Vijlen die de beide wijnmakers het jaar rond met raad en daad ter zijde staat.
U bent van harte welkom om de wijnen te komen proeven van woensdag tot en met zondag 's middags op het terras.
Ook is het mogelijk om een rondleiding met proeverij mee te maken.


Maatjesproject zoekt vrijwilligers

Regio - Vriendendienst 'Op stap' is een maatjesproject voor volwassenen die psychische problemen hebben (gehad). Om een isolement te doorbreken, gaan maatjes (vrijwilligers) een jaar lang regelmatig met deze mensen op stap.

Lijkt het je leuk om bijvoorbeeld te wandelen, winkelen, naar de film te gaan of koffie te drinken met iemand die deze gezelligheid goed kan gebruiken? Meld je dan aan als enthousiaste vrijwilliger. Bel voor meer informatie of aanmelding naar Vriendendienst 'Op stap', regio Oost-Gelderland: (088) 933 11 80 of neem een kijkje op de website www.ggnet.nl/vriendendienst.