Jubilaris Melanie trimt een Border Terrier.
Jubilaris Melanie trimt een Border Terrier. Foto: Jan Knoef

Jubileum voor Melanie

25 jaar hondentrimster bij Molenkamp

Zelhem - Vrijdag 26 juni wachtte Melanie een grote verrassing toen ze bij haar werk, de winkel van dierenspeciaalzaak Molenkamp, aankwam. De rode loper was uitgelegd en de collega's verwelkomden haar met felicitaties ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum als hondentrimster. Arjan en Gerrie hadden ook de vaste klanten aangeschreven en ook vele klanten brachten met kaartjes, kleine cadeautjes hun felicitaties en waardering over. "Het werd daardoor een extra leuke werkdag", aldus Melanie, die meteen de klanten wil bedanken voor hun felicitaties. Naast die extra leuke werkdag kreeg Melanie van Fa. Molenkamp op de zondagmiddag nog een verrassingsparty aangeboden bij Ellen's Restaurant.

"Het is altijd leuk om gewaardeerd te worden, maar op deze manier werd het wel heel speciaal", vertelt Melanie, als ze vol goede moed aan haar 26e jaar begonnen is en bezig is om een borderterrier van z'n loszittende vacht te ontdoen.

"In die 25 jaar ben ik nooit met tegenzin naar m'n werk gegaan, want ik heb gewoon een leuk beroep."
Koningspoedels
Ze geeft wel toe dat je voor het beroep 'iets' met honden moet hebben. Dat 'iets' is bij haar wel iets meer, want thuis heeft ze koningspoedels, die ze niet alleen goed verzorgt, maar waarmee ze ook deelneemt aan shows en keuringen.

Op de vraag of ze wel eens heeft nagedacht over hoeveel honden ze in die 25 jaar heeft getrimd, begint ze te rekenen. "Gemiddeld trim ik zes honden per dag en dat doe ik twee dagen per week. 12 honden in de week, betekent dat ik per jaar ongeveer 500 honden trim en dat keer 25 dan kom ik toch uit op 12.500 honden. Als ik dat bedenk, is dat best wel veel."

Muilkorf
Honden vinden het meestal wel leuk om getrimd te worden, maar zijn wel zenuwachtig om de situatie. "Een enkele keer probeert een hond door de zenuwen opzij te happen, maar ik ben zelf nog nooit gebeten. Vindt een hond het echt spannend dan doen we 'm een muilkorf op.

Collega Bernadette is wel een keer in de arm gebeten. De hond die dat deed, had een muilkorf op, maar wist op één of andere manier toch te bijten. De meeste honden kennen we natuurlijk, want die komen al van jongs af aan hier voor een trimbeurt."

Trimmen kan, afhankelijk van de vacht, gebeuren door de hond te plukken of door te knippen of te scheren. "Plukken moet twee keer per jaar gebeuren en knippen/scheren gemiddeld vier keer per jaar."

Vlooien
Over één onderwerp wil Melanie het eigenlijk niet hebben. 'Vlooien'. "Natuurlijk komt het voor, maar het levert zoveel extra werk op, want na de behandeling moet je alles schoonmaken, omdat je natuurlijk niet wilt, dat een volgende hond de vlooien weer overneemt.

Gelukkig komt het niet vaak voor en er zijn tegenwoordig erg goede middelen om vlooien te voorkomen."

Ondertussen ziet de borderterrier er weer prachtig uit, kan het opruimen van de haren beginnen en wordt de volgende hond, een grote bouvier, al weer binnengebracht.
Als het aan Melanie ligt, gaat ze op naar de 25.000.


Bezoekers maken programma Mañana Mañana definitief

Line-up compleet

Hummelo - Het programma van de komende editie van Mañana Mañana is compleet. Tijdens deze derde editie van het festival is er meer programma dan ooit. Met ruim 120 optredens op zeven podia door artiesten uit binnen- en buitenland, variërend in genre van blues, reggae, indie, rock, folk, alternatieve en experimentele muziek. Bezoekers die naast de optredens ander vermaak zoeken worden niet vergeten, want het programma is interactiever dan ooit te voren. Kijk voor de line-up op de site

Vissen en barbecueën
Men kan een vis uit de vijver hengelen en deze direct laten bereiden op de barbecue, er is een kabelbaan over de vijver voor iedereen met een hekel aan lopen en zonder hoogtevrees, de omgeving kan verkend worden tijdens een solextour en in de nieuwe Universitipi worden door vooraanstaande wetenschappers toegankelijke colleges gegeven over onderwerpen met betrekking tot innovatie en duurzaamheid.
Voor een romantisch en spannend dinertje kunnen bezoekers onder begeleiding tot in de top van een boom klimmen om daar knus te picknicken.

'Pimp je vader',
oerkoken en slacklining

Relaxen en ontspannen is belangrijk op Mañana Mañana, maar apatisch in het gras zitten hoort daar natuurlijk niet bij.
Er zijn verschillende interactieve workshops als slacklining, hout snijden, boomklimmen, oerkoken en kunstwerken maken van afval. Ouders met kinderen kunnen opgelucht ademhalien want de jongste Mañana Mañana bezoekers kunnen op pad met de boswachter, helemaal los in de Speelweide, hun vader opkalefateren tijdens de workshop 'Pimp je vader', een ontbijtje op bed maken voor hun ouders, ijs maken, een kijkje nemen bij de imker, insectenholletjes maken en 's ochtends aanschuiven bij de medewerkers van Bibliotheek Oost-Gelre die voorlezen op de camping.

Natuur en cultuur voor iedereen
Een bos heeft ook geen drempels, dus waarom zou een festival in een bos dat wel hebben? Cultuur en natuur moeten toegankelijk zijn voor iedereen en daarom probeert de organisatie de prijzen zo laag mogelijk te houden, is het parkeren gratis, de toiletten en douches zijn gratis, het festivalterrein is zeer ruim van opzet en het programma kleinschalig van aard.
Iedereen moet de ruimte hebben om er een relaxed weekend van te maken en om te kunnen genieten van al het moois op de verschillende podia.

Korting op kaarten tot 1 augustus
Kaarten bestellen kan via de website en bij alle vestigingen via Primera. Op dit moment zijn er nog zowel dag- en campingkaarten verkrijgbaar.
De organisatie adviseert echter om niet lang meer te wachten, aangezien er bij de afgelopen twee edities verschillende dagen stijf uitverkocht waren. Snelle beslissers kunnen ook nog gebruik maken van de 'early bird' korting die geldt tot 1 augustus.
Kijk voor kaartprijzen en andere informatie op de Mañana Mañana website.


www.mananamanana.eu


Boh Foi Toch.