Biologisch tuinieren op 'de Kruudhof'.
Biologisch tuinieren op 'de Kruudhof'.

Activiteiten in het kader van het jaar van de bodem

Open dagen 'de Kruudhof'

Halle - Dit jaar (2015) is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot 'het Jaar van de bodem'. In dat kader worden er veel activiteiten georganiseerd met 'de bodem' als onderwerp. De open dagen van de biologische pluktuin 'de Kruudhof' op 6 en 7 juni staan ook in het teken van het jaar van de bodem.

De medewerkers van 'de Kruudhof' willen u graag laten zien en vertellen hoe zij voor de bodem zorgen. Zo wordt de grond afgedekt, als mulch, en voorzien van compostthee, een bacterierijke vloeibare vorm van compost. Een van de aandachtspunten is het op verantwoorde wijze toepassen van bestrijding- en bemestingsmiddelen. De Zelhemse Welkoop is tijdens de open dagen aanwezig met een breed scala aan producten, waarmee op verantwoorde wijze bemest en bestreden kan worden.

Bewust Achterhoek laat zich zien

Bewust Acherhoek
Een andere belangrijke gast is 'Bewust Achterhoek'. Een flink aantal leden presenteert zich tijdens de open dagen aan het publiek. Zij spelen in op het thema 'grond' maar dan meer vanuit de mens. Denk aan het opnieuw vormgeven aan het begrip: vaste grond onder je voeten hebben. Er zijn doorlopende massages, tentoonstellingen en er worden stenen sieraden bewerkt. Verder is er een doorlopende workshop waar bonbons worden bereid met smakelijke ingrediƫnten.

Effectieve Micro-organismen
Belangrijk onderwerp is verder 'Effectieve Micro-organismen' (EM). EM vertelt over fermenteren in plaats van composteren. Middels de bekende Bokashi keukenemmer wordt duidelijk gemaakt, hoe EM bijdraagt aan een gezonde bodem en zelfs aan de gezondheid van mens en dier.

De Botterhutter is aanwezig. De Hosta-specialist van de Achterhoek levert zelfs tot in Duitsland.

Pizza's uit de buitenoven
Natuurlijk wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd. De pizza's worden in de buitenoven gebakken waar je bij staat.

U bent op 6 en 7 juni van 11.00 tot 17.00 uur welkom op 'de Kruudhof' aan de Lankerseweg 3 in Halle.


www.dekruudhof.nl
www.bewustachterhoek.nl