De bekerwinnaars van Zelos
De bekerwinnaars van Zelos

Zelos B2 winnaar van de KNVB-beker

Zelhem - Net als Zelos B2 had ook ook Zelos C1G zich gekwalificeerd voor de finale bekerwedstrijden op zaterdag 16 mei op het terrein van Fc. Eibergen. Zelos B2 verloor die finale tegen Oranje Nassau uit Almelo B4 met 2-1.

Zelos C1G moest aantreden tegen Heracles C1, waarvan gedacht werd dat het een tegenstander van formaat was, maar dat bleek dit niet zo te zijn. Zelos C1G won zeer overtuigend met 9-1 en mocht de beker in ontvangst nemen.


Wedstrijden S.E.V. Korfbal

Zaterdag 30 mei:
Senioren: Arena 1-SEV 1. Aanvang: 15.30 uur
DLKV 3-SEV 2. Aanvang: 11.30 uur
SEV 3-Wiko 2. Aanvang: 15.30 uur
SEV 4-Mélynas/Domatrac 4. Aanvang: 13.45 uur.
Junioren: Devinco B1-SEV B1. Aanvang: 11.15 uur.


Backrow bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 3 juni staat de band 'Backrow' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden.

Backrow is een top-100 coverband die bestaat uit acht personen. Drie getalenteerde, charmante zangeressen en een charismatische zanger verzorgen de zang. Daarnaast bestaat de band uit vier bevlogen, ervaren muzikanten.

Het repertoire is breed en toegankelijk voor jong en oud. Van top 40-hits tot dance classics, van rock tot Zuid-Amerikaans, disco en uiteraard ontbreken de meezingers niet. Kortom, een groot feest. Backrow is dus van alle markten thuis en laat zich graag inspireren door actuele hits. Backrow speelt op bruiloften, in café's en zalen maar ook op festivals, personeelsfeesten, kermissen, gevangenissen, discotheken en dorpsfeesten. Sfeer op en voor het podium.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org.

Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


Kerk en radio

'De Muzikale Ontmoeting'

Zelhem - In het interkerkelijke programma 'De Muzikale Ontmoeting' bij Radio Ideaal zijn voor de komende uitzendingen weer studiogasten uitgenodigd. Op maandag 1 juni gaat Gerrie Bossenbroek in gesprek met Agnes Hakvoort uit Keijenborg. Gerrie Vos-Hiddink uit Hengelo zal meewerken aan de uitzending van maandag 08 juni.

Het programma 'De Muzikale Ontmoeting' wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m de vrijdag voor de uitzending telefonisch aangevraagd worden via 0314-622878.
De kabelfrequenties van Radio Ideaal zijn voor heel Oost-Gelderland: FM 91.1 of 94.00. De etherfrequenties zijn 105.1 t/m 107.7.


www.ideaal.org


Openbare bijeenkomst

GroenLinks over biogas

Vorden - 'Hoe groen is ons Achterhoekse gas?' is het thema van de informatieavond van GroenLinks Bronckhorst. De avond is zowel voor leden als voor belangstellenden en wordt gehouden op 2 juni om 20.00 uur, in het Dorpscentrum Vorden.

In de gemeente Bronckhorst zijn vele lokale- en particuliere initiatieven op het gebied van duurzame energie.

Veel mensen leggen zonnepanelen op het dak en door de Agem wordt groen gas aangeboden.
Marcel Meijer van AGEM en Tonny Stoltenborg van GNMF zullen op deze avond uitleg geven over 'groen' gas: wat het is, welk probleem het oplost en welke rol dit gas speelt in de energietransitie.

De discussie staat onder leiding van Michel Coenen, lid van de GroenLinksfractie in Bronckhorst.