Een groot deel van de ondernemers die gevestigd zijn in het nieuwe onderkomen van IJzersterk Ondernemen in Ruurlo.
Een groot deel van de ondernemers die gevestigd zijn in het nieuwe onderkomen van IJzersterk Ondernemen in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Derde vestiging van IJzersterk Ondernemen

'Prima locatie voor mijn onderneming'

Ruurlo – 'Samen ondernemen is de weg naar succes'. Dat is het motto dat Stichting IJzersterk Ondernemen hanteert. Vrijdag 1 mei werd de derde vestiging van IJzersterk in Ruurlo officieel geopend. In de voormalige kantoorpanden en bedrijfsruimten van Transportbedrijf Van Donkelaar aan de Spoorstraat leidt Ria van Donkelaar de vestiging. Eerder opende de stichting vestingen in Ulft en Gendringen.

IJzersterk Ondernemen richt zich op iedere zakelijke professional. Het is een concept dat werkplekken en bedrijfsruimten biedt aan zelfstandige ondernemers. Tientallen belangstellenden kwamen vrijdag een kijkje nemen tijdens de open dag. "Het concept is heel eenvoudig: betaalbare werkplekken bieden in een professionele omgeving", zo verklaart Ria van Donkelaar.

Een van de bedrijven die een plek in het verzamelgebouw heeft gevonden in het voormalige kantoorpand van het transportbedrijf is Jelle van de Wolf uit Steenderen. Hij runt zijn eenmansbedrijf VDW Images; een onderneming die zich gespecialiseerd heeft in fotografie en fotobewerking. Freddy Borghuis uit Ruurlo is een van de ondernemers die gebruik maakt van de voormalige bedrijfspanden van Van Donkelaar. Borghuis runt sinds 2012 een zelfstandig transportbedrijf. Begonnen met een trekker is het bedrijf inmiddels uitgegroeid naar drie transporteenheden die zich gespecialiseerd heeft in koeltransport. Aviko uit Steenderen is een van zijn grote opdrachtgevers. "Ik zocht een locatie waar ik mijn vrachtauto's in het weekeinde kon parkeren. En die heb ik gevonden op het bedrijfsterrein en in een van de panden van mijn voormalige werkgever. Een prima locatie. Veelal zijn de transportwagens natuurlijk onderweg. Maar in het weekeinde staan ze in Ruurlo geparkeerd", aldus de zelfstandige transportondernemer.

In het kader van de open dag vroeg Borghuis in samenwerking met Politie Berkelland aandacht voor de 'dode hoek' van een vrachtwagenchauffeur. Bezoekers konden zelf ervaren hoe het zicht van een chauffeur vanuit zijn cabine is. Wevers Financieel Advies uit Ruurlo verzorgde ook de nodige informatie aan de bezoekers en voor de 'kleine' ondernemers was er een springkussen. De organisatie was samen met Ria van Donkelaar in handen van Cocon organiseert, Therese en Andres de Mol, hoe kan het ook anders hebben een perfecte middag georganiseerd.