Één zondag per maand kunnen gezinnen onder begeleiding van een professional samen zwemmen voor een acceptabel tarief.
Één zondag per maand kunnen gezinnen onder begeleiding van een professional samen zwemmen voor een acceptabel tarief. Foto:

Kinderen met beperking kunnen ook het komende jaar zwemmen onder begeleiding

Zonnewater blij met verlenging zwemclinics

Hoog-Keppel - Zwembad Zonnewater kan ook dit hele jaar zwemclinics aanbieden aan kinderen met een beperking. Dankzij een financiële bijdrage van stichting Kanjers voor Kanjers is het voor gezinnen met een kind met een beperking ook in 2015 mogelijk bij Zonnewater samen te genieten van het warme water.

Het lijkt zo gewoon om met het hele gezin naar het zwembad te gaan. Maar voor gezinnen met een kind met een beperking is dat absoluut geen vanzelfsprekendheid.

Één zondag per maand
Zorgbad Zonnewater in Hoog-Keppel biedt daarvoor al enige jaren de oplossing: één zondag per maand kunnen gezinnen daar onder begeleiding van een professional samen zwemmen voor een acceptabel tarief.

Samen zwemmen met een professional

Beweegprogramma's
Ingrid van Onna, directeur stichting Zonnewater Groep vertelt: "Bij Zonnewater zetten wij ons in om voor kwetsbare doelgroepen beweegprogramma's aan te bieden. Warm water is daarbij ons middel. We zijn een stichting zonder subsidie en vragen daarvoor een eigen bijdrage van de ouders. Door alle wijzigingen in de zorg zou die bijdrage dit jaar echter veel hoger uitvallen. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van stichting Kanjers voor Kanjers."

Zonnewater ontving vorig jaar ook een financiële bijdrage van Kanjers voor Kanjers en deed daarom dit jaar weer een verzoek. Voor een uurtje zwemmen in Zonnewater zijn minimaal tien kinderen nodig om de prijs acceptabel te houden.

Uniek in de regio
Zonnewater is onderscheidend in haar aanbod om kinderen van vier tot twaalf jaar een uur zwemplezier aan te bieden. "Wij willen de ouders graag structuur aanbieden, daar vragen ze ook om", vertelt Van Onna. "Elke week is veel te belastend, één keer per maand is daarom perfect. En met het hele gezin samen zwemmen onder professionele begeleiding is uniek hier in de regio."

De Achterhoekse stichting Kanjers voor Kanjers wil bewegen mogelijk maken voor alle kinderen in de Achterhoek. Voor kinderen die langdurig ziek zijn, lichamelijk of verstandelijk beperkt zijn of voor kinderen voor wie het om financiële redenen niet is weggelegd om te bewegen.
Het verzoek van Zonnewater past dus prima in hun visie. "We zijn heel erg blij dat Kanjers voor Kanjers ons financieel ondersteunt. Daarmee kunnen we ook in 2015 heel veel gezinnen zwemplezier bieden", zegt Van Onna tot slot.


www.zonnewater.nl