Naast de rubrieken dressuur en springen zal dit jaar ook een rubriek 40+ springen worden georganiseerd.
Naast de rubrieken dressuur en springen zal dit jaar ook een rubriek 40+ springen worden georganiseerd.

Groot concours in het weekend van 9 en 10 mei

Nieuwe activiteiten RV en PC Zelhem

Zelhem/Hengelo - In het weekend van 9 en 10 mei vindt traditiegetrouw het jaarlijkse grote concours van rijvereniging en ponyclub Zelhem en omstreken plaats, op terrein de Hietmaat in Hengelo. Naast de rubrieken dressuur en springen zal dit jaar ook een rubriek 40+ springen worden georganiseerd. De jongste bezoekers kunnen ponyrijden en de catering serveert voor de liefhebber heerlijk gebak.

Net als voorgaande jaren is het concours voor zowel de paarden- als ponyruiters een selectiewedstrijd om een startplaats voor de Gelderse kampioenschappen in augustus te bemachtigen. Om deze reden mag het concours altijd rekenen op veel deelname. Toch blijft vernieuwing belangrijk, vindt Johan Schuttert, voorzitter van RV en PC Zelhem en omstreken. "Voor de deelnemers, maar ook voor onze bezoekers en onze sponsors, die echt onmisbaar zijn bij het organiseren van zo'n concours. Ook dit jaar willen we een aantrekkelijk programma bieden om het concours weer tot een succes te maken."
Schuttert vertelt waarom: "Het concours is voor onze vereniging niet alleen een mooie manier om ons op de kaart te zetten, maar het is ook heel belangrijk voor de clubkas zodat we lessen en activiteiten kunnen blijven organiseren. Door de inzet van de vele vrijwilligers bij het concours is dit evenement met lage kosten rond te zetten."
Het 40+ springen is de afsluiter van het zaterdagprogramma. De rubriek voor ruiters van 40 jaar en ouder staat garant voor veel gezelligheid. Om kennis te maken met ponyclub Zelhem en eens te voelen hoe het is om echt om op een pony te zitten, kunnen de jongste bezoekers op zaterdagochtend een rondje op een pony rijden. Ook kunnen bezoekers de prestaties van paarden en ruiters van dichtbij bekijken bij de diverse dressuur- en springrubrieken op zaterdag en zondag.

Kleintjes kunnen een ritje op een pony maken

Beide wedstrijddagen starten om 9.00 uur tot ca. 17.30 uur. Op zaterdag 9 mei bijten de ponyruiters om 9.00 uur het spits af met dressuur- en springrubrieken in de klassen BB tot en met Z2/ZZ. 's Middags komen de paarden aan start in de klasse BB tot en met L2-dressuur en het BB- , B- en L-springen en aansluitend het 40+ springen. Zondag 10 mei is de dag helemaal voor de paarden, met dressuur in de klassen BB tot en met ZZ-licht en springen in de klassen BB tot en met ZZ.
De toegang tot het terrein is gratis.


www.rijverenigingzelhem.nl
www.facebook.com/rijverenigingzelhem