Tijdens de feestmiddag op 't Holthuisje trad Rinaldo op.
Tijdens de feestmiddag op 't Holthuisje trad Rinaldo op.

Agrarische kinderopvang en buitenschoolse opvang 't Holthuisje viert tienjarig bestaan

'Tien jaar verder en gegroeid'

Steenderen – Agrarische Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang 't Holthuisje vierde in de week van 20 april het tienjarig bestaan. Met daarbij een bijzondere lezing op de maandagavond door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en een feestelijk optreden van Rinaldo tijdens het slotfeest op de boerderij.

Alieke en Anton IJsseldijk startten tien jaar geleden met 't Holthuisje, kinderdagverblijf op de boerderij. Een unieke gelegenheid, omdat 't Holthuisje het eerste kinderdagverblijf in Nederland was van de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK). Inmiddels zijn er drie groepen bij 't Holthuisje. Later startten ze een groep Buitenschoolse Opvang (BSO) bij Basisschool De Rank in Toldijk en namen de twee groepen bij Kinderdagverblijf Nijntje op het landgoed van het kasteel in Laag Keppel over.

Veel buiten zijn is belangrijk voor de ontwikkeling

"Tien jaar verder en in tien jaar uitgegroeid," zegt Alieke enthousiast. "Dat is toch uniek. Met de BSO en Nijntje erbij is het een hele organisatie geworden. Kinderopvang met alles erop en eraan." 't Holthuisje is een kinderopvang met visie. "Wij staan voor veel ruimte voor kinderen. Veel buitenruimte met veel groen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling, dat is een meerwaarde. De ouders die hun kind hier laten, gaan niet voor het gemak, maar voor kwaliteit. Daar blijven we voor gaan."

De feestweek begon maandag 20 april met een lezing voor de ouders en belangstellenden van ontwikkelingspsycholoog Steven Pont, bekend van TV en de bladen in Café Restaurant Den Bremer in Toldijk. "Het was drukbezocht, de mensen waren enthousiast."

Alle kinderen waren betrokken bij het feest die week. "De groepen versierd, buiten versierd, allerlei dingen gedaan die bij het thema feest horen, zoals knutselen en boekjes lezen. Het hoogtepunt was deze feestmiddag."

Met een vrolijk optreden van Rinaldos Jeugdschow, waar de kinderen bij betrokken werden en mee mochten doen, werd de feestweek afgesloten. "Rinaldo deed van alles, goochelen en dansen," lacht Alieke. "De middag werd goed bezocht. Heel veel enthousiaste en blije ouders. Het is leuk om te zien dat ouders tevreden zijn over de dingen die we doen voor hun kinderen."

Van alle ouders en Buro Blad kregen Anton en Alieke IJsseldijk een goed gevulde ontdekkist aangeboden ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van 't Holthuisje. Na de voorstelling bleven de gasten nog gezellig na en maakten van de gelegenheid gebruik om samen met de kinderen de boerderij te bezichtigen.


www.holthuisje.nl