Organisator Kees Boumeester in training voor de Alpe d’Huzes.
Organisator Kees Boumeester in training voor de Alpe d’Huzes.

Dremptenaar Kees Boumeester organiseert benefietavond voor het KWF

Drempt - Op woensdag 27 mei organiseert Dremptenaar Kees Boumeester een benefietavond voor Alpe d'Huzes. Boumeester fietst voor de stichting BIG Challenge waarin fietsers uit de agrarische sector zijn verenigd en heeft zich het ambitieuze doel voor ogen gesteld om 10.000 euro op te halen met de benefietavond.

Al jaren is Kees Boumeester (50) uit Achter-Drempt een fanatiek wielrenner en daarom besloot hij dit jaar zijn favoriete sport te combineren met het goede doel. Boumeester fietst voor de stichting BIG Challenge en streeft ernaar zes keer de Alpe d'Huez op te fietsen om geld op te halen voor het KWF. BIG Challenge verenigt varkenshouders, melkveehouders, pluimveehouders, akkerbouwers, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers in Nederland, Duitsland en België die zich keihard inzetten om een einde te maken aan de ellende die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Deze 140 fietsers en hardlopers beklimmen daarom op donderdag 4 juni zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez tijdens Alpe d'HuZes met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek.
BIG Challenge is in 2009 gestart op initiatief van Herman Houweling die dat jaar in zijn eentje een bedrag van 113.000 euro realiseerde. Daarna is BIG Challenge enorm gegroeid want tijdens de afgelopen zes edities hebben meer dan 650 BIG Challenge-deelnemers in totaal ruim 4,7 miljoen euro ingezameld. De stichting uitgegroeid tot de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF.
Kees Boumeester fietst met zijn team voor deze stichting en organiseert een benefietavond op woensdag 27 om in de aanloop naar zijn beklimming geld op te halen voor onderzoek.Belangstellenden kunnen zich voor slechts 29,50 euro per persoon aanmelden en daarvoor de hele avond eten en drinken en genieten van live muziek bij restaurant & partyboerderij De IJsselhoeve in Doesburg. Twintig euro van de entree gaat naar het KWF. "Het wordt een gezellige avond voor het goede doel", benadrukt Boumeester zijn doelstelling. "We hebben sponsors uit Drempt, Hummelo, Keppel, Steenderen en Doesburg bereid gevonden producten beschikbaar te stellen die deze avond door onze speciale veilingmeester Hans Keuper worden geveild. Echt geweldig hoe bedrijven hieraan mee willen werken. De volledige opbrengst van die veiling gaat overigens naar het KWF. En boer Jos, bekend van Boer Zoekt Vrouw, is op deze avond onze gastheer. Kortom, het wordt echt een bijzondere avond waar je bij aanwezig moet zijn."


www.steunad6-ijsselhoeve.nl