Jan Sielias en Herman Munsterman planten boom als openingshandeling
Jan Sielias en Herman Munsterman planten boom als openingshandeling Foto:

Pad verbindt de Halle-Heideweg met de Halsedijk

Nieuw wandel- en fietspad in Halle-Heide

Halle-Heide – Op Koningsdag werd in Halle-Heide een nieuw wandel- en fietspad geopend. Het pad verbindt de Halle-Heideweg met de Halsedijk en loopt gedeeltelijk langs de Veengoot.

Toen enkele jaren geleden bekend werd, dat de gemeente Bronckhorst geld beschikbaar stelde voor de aanleg van meer kerkenpaden, was Belangenvereniging Halle-Heide meteen geïnteresseerd.
Naast de twee paden die al waren aangelegd, wilde de vereniging namelijk graag een pad aanleggen langs de Veengoot.

Dit voorjaar konden de plannen worden uitgevoerd en werd het ruim 500 meter lange pad aangelegd.

Op Koningsdag werd het pad feestelijk geopend

Lindeboom
Op Koningsdag werd het pad geopend, onder toeziend oog van enkele genodigden, wethouder Engels, de buurt en de actieve groep vrijwilligers die de wandel- en fietspaden onderhoudt.

Openingshandeling
Jan Sielias, die vanaf het begin bij de plannen voor dit pad betrokken is geweest, en Herman Munsterman mochten samen de openingshandeling verrichten, door halverwege het pad een lindeboom te planten.

Herman Munsterman stelde de grond beschikbaar waarop het pad is aangelegd en is ook de naamgever van het pad. Het huis waarin hij woont wordt 'de Flap' genoemd.

Flapspad
Op een naambordje dat bij het Flapspad is geplaatst staat te lezen waar deze naam vandaan komt.

Dat de bewoners van Halle-Heide blij zijn met het nieuwe Flapspad, blijkt uit het feit dat er al voor de opening druk gebruik van werd gemaakt.