Opbrengst collecte Doetinchems carnaval voor Noach.
Opbrengst collecte Doetinchems carnaval voor Noach. Foto:

Cheque voor Opvang Noach in Halle

De Umdraeyers haalt 750 euro op

Halle – Onder leiding van Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Theo de 3e, Stadsprins van Leutekum, bracht een delegatie van carnavalsvereniging 'de Umdraeyers' zaterdag 11 april een bezoek aan Opvang Noach in Halle om een cheque van 750 euro te overhandigen.

Het geld was de opbrengst van de collecte, gehouden op carnavalsdinsdag. In residentie 'de Spiegeltent' op het Simonsplein werd een Boerenklompenbruiloft georganiseerd door De Umdraeyers. Tijdens dit feestelijke evenement wordt een bruidspaar in de 'wederecht' verbonden. De Doetinchemse Meesterbakker Aloys Lurvink biedt de bezoekers een inmiddels traditionele boerenlunch aan. Als tegenprestatie houdt de carnavalsvereniging een collecte voor het goede doel.

Dit jaar had de meesterbakker gekozen voor Opvang Noach in Halle. Gewonde dieren zoals uilen, dassen, egels, eekhoorntjes worden bij dit opvangcentrum voor inheemse wilde dieren gebracht. Hier worden zij geregistreerd en behandeld met als doel ze na herstel weer vrij te laten. Opvang Noach is actief in een groot deel van Gelderland. De delegatie van de carnavalsvereniging werd ontvangen door Toon en Petra Lesterade. Na de overhandiging van de cheque gaf Petra de Prins en zijn 'Gevolg' een inkijkje in het unieke werk van Opvang Noach.