Erwin van Til behaalde zilver tijdens internationale vakwedstrijden.
Erwin van Til behaalde zilver tijdens internationale vakwedstrijden.

Zilver voor Erwin van Til

Zelhem - Erwin van Til, sinds 1 januari van dit jaar werkzaam bij Schoenmakerij Jan Geurts in Dieren nam onlangs deel aan Internationale vakwedstrijden en wist daarbij het zilver te behalen. Een mooi resultaat voor deze telg van de schoenmakersfamilie van Til uit de Stationsstraat in Zelhem. Erwin behaalde zilver met een gemiddeld cijfer van 9+.

De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De Academy wil hiermee het imago en de reputatie van de schoenherstellersbranche bevorderen. Er zijn verschillende categorieën en Erwin behaalde met zijn ingezonden schoenreparaties 180 punten van de vakjury. Genoeg voor zilver in de categorie werkgevers/werknemers.
Een ander nieuwtje van schoenmakerij Geurds uit Dieren is, dat u vanaf nu uw schoenreparaties kunt afgeven bij Blokker, hun depot in Zelhem. Door een goede samenwerking met dhr. Beumer van Blokker komt er een snelle uitwisseling van de gerepareerde schoenen, waardoor u er snel weer over kunt beschikken. In een advertentie elders in deze krant leest u de bijzonderheden daarover.


Zangeres Dini Snijders in de 'Spotlights'

Speciaal optreden Hot and Sweet

Op zondag 3 mei treedt vanaf 15.00 uur de Jazzband Hot & Sweet (Whatever you need) op in de theaterzaal van 'de Brink'. De muziek, al een belevenis op zich, wordt ondersteund door 'swingende' beelden van oud en hedendaags Zelhem op schermen.

Hot en Sweet treedt op met de bekende zangeres Dini Snijders. Het repertoire bestaat uit swingende nummers van jazz traditionals, blues, latin en eigen nummers van Karel Giltay, de pianist.
Dini Snijders trad in 1960 al op in de AVRO weekend tv show. Tijdens haar optreden werd ze begeleid door de Skymasters. Vaak trad ze ook op met muzikanten als Eddi Christianie op gitaar, Dub Dubois op bas, Toon van Vliet op sax en Nico Prins op slagwerk. Verder trad ze op met het Gelders Kwartet , Big Band Melody and Rhythm en samen met haar man Johan Huinink op klarinet en sax ook bij The Dixie Town Jazzband.
De zangeres uit Groenlo zal samen met Hot & Sweet een aantal nummers uit haar uitgebreide repertoire laten horen. Voor € 7,50 kunt u genieten van swingende muziek en leuke films en foto's van Zelhem en de swingende Zelhemmers. Een consumptie om u op gang te helpen is inbegrepen. U kunt kaarten reserveren via tel. 06-10644761.
In 'Hot & Sweet' spelen Karel Gitay-piano , Hennie Ansink-trompet, Jos Driever-klarinet en saxen, Klaas Brouwer-drums, Henny Dokter-sousafoon en Walter Hönig-gitaar.


Tennis-Try-Out van start

Zelhem - De kennismakingsactie van Tennisclub Zelhem heeft de club geen windeieren gelegd.

De eerste tien enthousiaste sporters hebben zich aangemeld. De groep heeft voortvarend tennisracket en bal ter hand genomen en onder leiding van de tennisleraar de eerste tenniskneepjes al onder de knie gekregen.
Een van de leden maakt hen wegwijs in de club en samen wordt er gezellig getennist. Iedereen die kennis wil maken met de tennissport, kan zich opgeven voor een Try-Out-periode van 4 weken, inclusief 4 gratis tennislessen van een half uur. Elke eerste maandag van de maand start een nieuwe Try-Out-periode. Aansluitend kan gebruik gemaakt worden van een actie-abonnement van 3 maanden voor 50,--. Aanmelden kan via e-mail tennis-try-out@ltczelhem.nl of door te bellen naar Volkert Neijssen, tel. 0314-623105.


Jazzband Hot and Sweet.
Tennisvereniging Zelhem kan terugkijken op een geslaagde kennismakingsactie.