De samenwerking tussen de twee scholen is feit.
De samenwerking tussen de twee scholen is feit. Foto:

Stichting IJsselgraaf en MR OBS De Bongerd tekenen overeenkomst

Nieuwe toekomst OBS De Bongerd

Hoog-Keppel - Deze week tekenden schoolbestuur Stichting IJsselgraaf en de Medezeggenschapsraad van OBS De Bongerd een uitgebreide vaststellingsovereenkomst.

Met het zetten van de handtekeningen legden beide partijen een hernieuwde samenwerking vast, waarbij het schoolbestuur haar expliciete medewerking toezegt aan de ambitie van ouders om kleine scholen open te houden.
Sinds de komst enkele maanden geleden van de nieuwe directeur-bestuurder bij Stichting IJsselgraaf - de heer Bernard Smits - is er sprake van een nieuwe en constructieve koers ten opzichte van kleine scholen. De voorgaande jaren werd De Bongerd - evenals een aantal andere kleine scholen in de omgeving - onder het bewind van de toenmalige directeur-bestuurder meermalen geconfronteerd met negatieve bestuurlijke keuzes. Met het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst worden deze keuzes uit het verleden hersteld en de school voortaan constructief en kwalitatief ondersteund bij haar toekomstige ontwikkeling. Daarbij wordt ook nadrukkelijk ingezet op verdere onderwijskundige vernieuwing in het nieuwe schooljaar 2015-2016.
De Medezeggenschapsraad van OBS De Bongerd is zeer verheugd met deze nieuwe koers van het schoolbestuur en ziet met veel vertrouwen en enthousiasme de hernieuwde samenwerking tegemoet.