Marcel van Drunen. Foto: Albert Schreuder.
Marcel van Drunen. Foto: Albert Schreuder.

Spannende eerste BeNeCup Supermoto in Zelhem krijgt op 3 mei vervolg in Boekel

Gewaagd aan elkaar

Zelhem - Na de succesvolle eerste wedstrijd om de BeNeCup in Zelhem wordt op zondag 3 mei de tweede wedstrijd verreden op circuit de Vlonder in Boekel. De snelheden liggen hoog op het industrieterrein van Boekel maar toch worden de mannen van de jongens onderscheiden op het technische offroad gedeelte waarop een foutje snel gemaakt is.

Devon Vermeulen komt als leider in de prestige klasse naar Boekel. De rijder uit Eindhoven wist in Zelhem beide manches en de superfinale winnend af te sluiten. Toch kreeg hij het niet geheel cadeau want de Duitser Andre Plogmann had zijn zinnen gezet op de winst in de superfinale en gaf hem tot aan de finish partij.

Zoals altijd mogen we de Belgen Romain Kaivers, Kevin Vieillevoye en Sebastian Bouillon niet onderschatten. Kaivers en Bouillon werden tweede en derde in Zelhem maar Kevin Vieillevoye is belust op revanche. Alles wat tegen kon zitten zat tegen in Zelhem. In de eerste manche kreeg hij te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij puntloos bleef en in de tweede manche kwam hij in de kopgroep rijdend ten val waardoor er niet meer inzat dan een zevende plaats.

Van Drunen meervoudig kampioen

Door deze tegenslag kwam hij niet verder dan een dertiende plaats in het dagklassement en kijkt hij nu al tegen een achterstand aan van 36 punten op leider Devon Vermeulen in de strijd om de titel.

Ook good old Marcel van Drunen mag niet uitgevlakt worden. De meervoudig Nederlands Kampioen heeft het meeste ervaring van iedereen en liet in de superfinale in Zelhem zien dat hij nog goed mee kan in de top drie. Met wat meer ritme in zijn zak als in Zelhem, zal van Drunen zeker een gooi gaan doen naar het podium.

Verder komen Romain Requier (euro), Ryad Fodil (Nationalen Nederland) en Jordan Ameys (Nationalen Belgie) als leiders in hun klasse naar Boekel. Alleen Ameys wist in de Belgische nationale klasse beide manches winnend af te sluiten. In alle andere klassen zagen we in Zelhem telkens een andere winnaar wat betekent dat het deelnemersveld goed aan elkaar gewaagd is en we in Boekel zeker spannende gevechten mogen verwachten. Een rijder die ook weer voor de nodige sensatie zal zorgen in Boekel is Ruurd van Roozendaal. Op een Honda 500cc 2-takt ging hij vol gas over de lange rechte stukken en je kunt je voorstellen dat de toerentallen van de machine hierbij flink omhoog schoten.

Aan het einde van de dag is de superfinale het hoogtepunt van de dag voor het publiek. De snelste rijders staan hierbij achteraan op de startgrid en moeten gedurende de wedstrijd door het veld terug naar voren komen. Hierbij worden er vele inhaalmanoeuvres geforceerd, wat voor publiek te gek is om te zien.

De entree is 5 euro voor volwassenen en hier krijgt u een hele dag topsport voor. De trainingen beginnen om 09.00 uur en de eerste wedstrijd zal rond de klok van 12.00 uur van start gaan.


www.macmova83.nl


Vrouwenvoetbaldag HC '03

Drempt - Altijd al een keer kennis willen maken met voetbal? Meld je dan nu aan voor de vrouwenvoetbaldag van HC'03 op 31 mei van 11.00 tot 16.00 uur.

Je leert de dames en meisjes van HC'03 kennen, krijgt een korte training en er staan veel leuke activiteiten gepland waaronder Bubbleball. Na afloop ontvang je ook nog eens een goodiebag met leuke gadgets.
HC'03 heeft momenteel één meisjes B team en twee damesteams. Dames 1 speelt de vierde klasse, dames 2 in de vijfde klasse en meisjes B in de tweede klasse. Ben je 31 mei verhinderd en wil je een andere keer komen kijken? Ook dat kan.


www.hc-03.nl


Tijdens de open dag kun je de dames van HC '03 leren kennen.