Geert Vredegoor is al 25 jaar trouwe klant en krijgt van Theo Melgers een bos bloemen.
Geert Vredegoor is al 25 jaar trouwe klant en krijgt van Theo Melgers een bos bloemen. Foto: Nick Oostendorp

Geert Vredegoor al 25 jaar klant van Melgers

Steenderen – In augustus 2015 bestaat het garagebedrijf aan Het Hoge Wessel 25 jaar. Henk Wieggers startte zijn autobedrijf in augustus 1990 op een steenworp afstand van het huidige Autobedrijf Melgers, in een schuur. Na een half jaar kon Henk het werk niet meer alleen aan. "Toen ben ik er al bijgekomen als monteur," vertelt Theo Melgers. Tien jaar later kwam ook zijn broer Vincent naar Steenderen en begonnen de broers het Autobedrijf Melgers. "Wij hebben het bedrijf nu 15 jaar, het hele bedrijf bestaat 25 jaar en ik heb iemand die al 25 jaar klant is, ook nog met dezelfde auto."

Vincent Melgers werkte bij de Toyota Dealer Wisselink in het garagebedrijf in de Dorpsstraat in Steenderen, maar ging in militaire dienst. Daarna ging hij aan het werk bij een autobedrijf in Arnhem. Hij werd daar chef werkplaats. "Totdat Henk Wieggers in nood kwam en een monteur nodig had. Hij belde Vincent," vertelt broer Theo. "Vincent wilde niet weg uit Arnhem, maar hij wist wel iemand anders: dat was ik."

Tien jaar later kwam Vincent alsnog naar Steenderen. "Wij waren vroeger thuis altijd samen met auto's bezig, in de avonduurtjes. En altijd hebben we tegen elkaar gezegd: als we eens samen de kans hebben, dan gaan we samen voor onszelf beginnen. Maar met niks begin je niks. Toen Henk Wieggers de kans gaf om het over te nemen, na negen jaar bij hem te hebben gewerkt, zei ik gelijk s avonds tegen Vincent: 'de kans komt er aan, reken erop!'"

Geert Vredegoor kocht zijn Toyota Corolla Sedan nieuw in 1987, bij de Toyota dealer in Steenderen. "Omdat de Toyota een goede auto is en ik vond het een mooi model," vertelt hij enthousiast. Hij reed eerder in andere auto's, maar die bevielen toch niet. Hij onderhoudt zijn auto secuur. "Een ander gaat zondags fietsen. Ik mag graag met de auto bezig gaan. Hoe staat het erbij, hoe loopt het, hoe ziet het eronder uit."

Hij is zeer tevreden over zijn autobedrijf Melgers waar hij nu al 25 jaar trouw komt. "Een klant kun je niet kopen. Wie bij je wilt komen, komt toch. Wat ik altijd zeg: Als je goed werk levert en je bent correct. Als ze me een keer besodemietert, kom ik nooit weer," stelt Geert.

Theo Melgers weet het. "Mensen komen niet bij ons omdat een band of de olie beter is dan van een ander. Ze komen hier omdat ze graag hier willen komen. Even dat babbeltje, vragen hoe het is, het vertrouwde. Daar ga je het mee winnen. Prijs-kwaliteit is ook heel belangrijk, natuurlijk. En je doet het echt niet alleen, maar met zijn allen." Theo is zeer te spreken over zijn 'jongens', die hij niets hoeft te vertellen. Ze weten weet wie er komt, wat er moet gebeuren en wanneer de bestellingen doorgegeven moet zijn.

"Vanaf dag één hebben we volop werk gehad, weinig verloop. Zoals Geert hebben we wel meer mensen, maar niet iemand die ook 25 jaar dezelfde auto heeft," lacht Theo. Geert valt hem bij: "Als je iets met mekaar afspreekt, wat het ook is, dan moet je erop kunnen vertrouwen. Als je op elkaar kunt rekenen, dan zit dat altijd goed."

Zowel Theo als Vincent werken mee in de werkplaats en dragen, net als de andere monteurs een overall. "We doen gewoon normaal," besluit Theo. "Ik ga dadelijk weer aan het werk, maar als iemand een auto wil kopen, dan doe ik dat met deze overall. Daardoor houden we het klein en laagdrempelig. Dat wordt gewaardeerd."

Autobedrijf Melgers vof, Hoge Wesselink 2, 7221 CJ Steenderen, Telefoon (0575) 451974, info@autobedrijfmelgers.nl, www.autobedrijfmelgers.nl.

Tekst bij foto Melgers Vredegoor

Geert Vredegoor is al 25 jaar trouwe klant en krijgt van Theo Melgers een bos bloemen.