Afbeelding

Plantenactie Wolfersveen

Wolfersveen - VV Wolfersveen houdt weer haar jaarlijkse plantenactie, bedoeld om de jeugdafdeling van de voetbalvereniging te ondersteunen. De actie loopt van dinsdag 28 april tot en met zaterdag 2 mei.

De vereniging kan zo extra activiteiten en materialen voor de jeugd financieren. Door privatisering, minder subsidies en stijgende kosten wordt het
lastiger om activiteiten te bekostigen. VV Wolfersveen vindt het vanzelfsprekend belangrijk om ook in de toekomst de jeugdafdeling te ondersteunen en de kosten voor het sporten in de hand te houden.
Net als voorgaande jaren is er weer veel keuze in planten. Zo zijn er bacopa's, verbena's, fuchsia's, petunia's, million bells. Zo'n dertigtal vrijwilligers komt deze dagen met de planten bij de mensen thuis, onder andere in Zelhem, Halle, Velswijk, Veldhoek, Varssel , Wolfersveen en het buitengebied. Zaterdag 2 mei is er ook een verkooppunt ingericht bij de ontvangstruimte van de voetbalvereniging aan de Ruurloseweg. Van 9 tot 15 uur zijn daar de planten verkrijgbaar.


www.vvwolfersveen.nl


Wereldwinkel op de Markt

Zelhem - De Zelhemse Wereldwinkel staat op zaterdag 9 mei op de Markt, in het kader van de World Fair Trade Day.

Al sinds jaar en dag worden op World Fair Trade Day in verschillende landen op nationaal en lokaal niveau activiteiten georganiseerd om Fairtrade te promoten. Ook in duizenden supermarkten en Wereldwinkels vinden tal van acties en evenementen plaats. Wereldwijd wordt zo aandacht gevraagd voor eerlijke handel voor miljoenen producenten en boeren in ontwikkelingslanden.
Door samen te werken in coöperaties versterken kleine boeren en andere producenten zich economisch. Via Fairtrade kunnen zij werken aan een duurzame toekomst voor bedrijf, gezin en gemeenschap.

De Wereldwinkel Zelhem wordt in een modern jasje gestoken en is daarom gesloten van 27 april tot en met 5 mei. Op woensdag 6 mei ontvangt men u graag in de 'nieuwe en frisse' winkel, voor koffie of thee met iets lekkers erbij. De winkel is trouwens op zoek naar 'nieuwe frisse' vrijwilligers.


Wereldwinkel Zelhem, Prinses Irenestraat 3a
06 30085115


Jubilaris Oratoriumkoor

Zelhem - Op 14 april heeft het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor zijn ledenvergadering gehouden in Cultureel Centrum De Brink.

Lies Mudde heeft op deze vergadering het secretariaat overgedragen aan Roelie Bunk. Na de vergadering vond de huldiging plaats van een jubilaris: Anneke Mante werd bedankt voor haar 25 jaar lidmaatschap. De voorzitter overhandigde haar een speldje, een oorkonde en een bos bloemen.


zcokzelhem.webs.com


Band District bij Café De Tol

Zelhem - Uitbater Remon te Brake van eet- en muziekcafé De Tol in de Wittebrink heeft nog een band toegevoegd aan de uitgebreide lijst artiesten die de laatste jaren het podium daar betraden. Op vrijdag 1 mei treedt vanaf 21.00 uur de Achterhoeks-Twentse Nederpopformatie District op. De entree is gratis.

De band is geformeerd rond zanger Eddy van Straaten uit Neede en betekent veel voor hem: teksten met inhoud schrijven maar ook de onderlinge sfeer en gedreven met elkaar bezig zijn. Een prominente rol is weggelegd voor gitarist Iwan van de Weer. Hij mag dan aan het conservatorium zijn opgeleid tot jazzgitarist, zijn hart ligt bij de classic rock. Maar een band is vooral teamwork, benadrukt Van Straaten: "We hebben een hele geroutineerde club bij elkaar: zo toerde onze toetsenist Eric Kerperien voorheen met een top 40-band het hele land door, terwijl bassist Leon Zeiss al een kwarteeuw meeloopt in de muziek. Drummer Angelo Salvatori toerde zijn hele vaderland Italië door met diverse bands en artiesten en maakt momenteel bovendien deel uit van de classicrockband The Marshalls."
District speelt nummers van onder andere Doe Maar, Het Goede Doel, Frank Boeijen, De Dijk en The Scene en speelt ook eigen nummers. In 2014 kwam er een single uit: Dromen.