Ondanks de regen kwamen er zo'n dertig kinderen naar de optocht.
Ondanks de regen kwamen er zo'n dertig kinderen naar de optocht.

Palmpasen optocht valt niet in helemaal in het water

Toch mooie opkomst Palmpasen Zelhem

Zelhem - Op zondag 29 maart stond de traditionele Palmpaasoptocht in Zelhem weer op het programma.

In de week voorafgaande aan de optocht keek de organisatie vol spanning naar de weersvooruitzichten, want deze waren niet goed. Harde wind, regen en nog meer, was de voorspelling.

Muziekvereniging Union gaf aan dat ze niet konden spelen omdat de instrumenten niet waterbestendig zijn. De traditionele optocht werd dus spijtig genoeg afgelast, maar om de kinderen niet teleur te stellen, hadden de jeugdsoos en de ondernemersvereniging B&OZ een alternatief programma bedacht.

De muziekinstallatie van de Jeugdsoos werd onder de koepel geplaatst en ook de schminkers stonden klaar, op de foto met de Paashazen. De gekleurde eieren waren rond de koepel verstopt en de kleurplaten konden worden ingeleverd bij het inleverpunt.

Het was even de vraag of er wel kinderen zouden komen maar ja hoor, zo'n kleine dertig kinderen hadden samen met de ouders de weg naar de Koepel gevonden, al dan niet met Palmpasenstok.

Aan het einde kregen de kinderen nog een heerlijke chocoladepaashaas mee en konden de organiserende mensen heel snel alles opruimen, want het weer was toch wel heel slecht, maar dat mocht de pret niet drukken.
Uit de 18 ingeleverde kleurplaten kon op woensdag 1 april (geen grapje) de prijsjes worden uitgereikt aan de winnaars.

Zo'n dertig kinderen kwamen met hun ouders

Gewonnen hebben:
Sem Wentink 4 jaar
Ymke ten Brinke 4 jaar
Roan Jansen 4 jaar
Suze Mensink 6 jaar

Alle 4 ontvingen ze een leuk spel.

Al met al was het weer een leuke Palmpasen en maakt de organisatie zich weer op voor volgend jaar de laatste zondag voor Pasen. Foto's van de optocht zijn terug te vinden op de site van Ideaal Fm.