Dankzij het eten van een lekkere snack gaat het dweilfestival door.
Dankzij het eten van een lekkere snack gaat het dweilfestival door.

Het Hengels Dweilfestival 2015 is gered dankzij impuls van ruim 1200 euro

Hengelo - Het Hengels Dweilfestival op zondag 19 april gaat door. De achtste editie van het festival was onzeker doordat de organiserende stichting onlangs nog maar 65 euro in kas had. Twee sponsor snackbuffetten bij partycentrum Langeler hebben bij elkaar echter ruim 1200 euro opgeleverd, iets dat secretaris Arnold van Ommeren zeer positief stemt. "Het is mooi om te zien dat het dweilfestival in Hengelo zo leeft."

Op de woensdagen 11 en 18 maart konden mensen in de zaal van partycentrum Langeler voor 5 euro genieten van patat en snacks. Respectievelijk 86 en 160 bezoekers zorgden er met hun komst en hun financiële bijdrage voor dat het Hengels Dweilfestival kan voortbestaan. Het festival is vanaf het eerste jaar geheel door vrijwilligers op touw gezet. Met veel enthousiasme gaan zij vooraf aan de slag om orkesten te regelen. Op de dag zelf verzorgen zij de op- en afbouw van alle podia en werken zij als orkestbegeleider of omroeper.
Voor één dag in het jaar versieren zij Hengelo met ballonnen en slingers in roze en blauw, de kleuren van het Hengels Dweilfestival. De dweilorkesten maken vervolgens met hun muzikale kunsten het feest compleet.
Het voortbestaan van het Hengels Dweilfestival kwam in gevaar door het afhaken van enkele belangrijke sponsoren. Om ervoor te zorgen dat er in Hengelo ook de komende jaren op de derde zondag van april dweilorkesten te horen zijn, hebben nu ook samenwerkende horeca-ondernemers de helpende hand toegestoken.
Het Hengels Dweilfestival vind ieder jaar plaats op de derde zondag van april in het centrum van Hengelo. Jaarlijks strijden 14 dweilorkesten om de titel en zorgen voor veel vermaak bij het publiek. zo staan Blaoskapel de Hurkers uit Eindhoven, Dweilorkest Les Philfolles uit Maarstricht en Dweilorkest Oel'nkapel uit Oldenzaal op het programma. Naast de diverse optredens van de dweilorkesten is er ook een warenmarkt, verzorgd door Marktvision, tijdens het Hengels Dweilfestival. Vertier voor jong & oud dus! Op zaterdag 18 april is er een optreden van de band Underkoffer in café De Zwaan. De entree van 5 euro gaat volledig naar het Hengels Dweilfestival. De eerste zeventig bezoekers mogen gratis naar binnen.

De organisatie kan nog wel wat hulp gebruiken en is vooral op zoek naar mensen die in tweetallen een orkest willen begeleiden. Lijkt het je wat om te helpen? Neem dan contact op via de site.


www.hengelsdweilfestival.nl