De organisatie: Henk Wullink, Marco Jansen, Pauline Drouen en Richard Jansen.
De organisatie: Henk Wullink, Marco Jansen, Pauline Drouen en Richard Jansen.

Vier dagen lang genieten met uniek fietsevenement door Bronckhorst

Achterhoekse Klavertje 4-daagse

Bronckhorst - Vier dagen Achterhoeks geluk op de fiets; dat vindt u tijdens de Achterhoekse Klavertje 4-daagse, van 19 tot en met 22 juni in de gemeente Bronckhorst.

Dit unieke fietsevenement wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Vanaf de fiets kan er vier dagen lang volop genoten worden van fraaie en afwisselende landschappen in de Achterhoek. Het evenement onderscheidt zich door interessante bedrijfsbezoeken onderweg en een dagelijks muzikaal en cultureel programma op het plein bij Eetcafé Jansen en Jansen in Hengelo.

Routes
De naam van het evenement verwijst naar vier verschillende routes in de vorm van een klavertje vier en sluit bovendien uitstekend aan op de nieuwe campagne Het geluk van Nederland van stichting Achterhoek Toerisme, waarmee de Achterhoek als geluksregio op de kaart wordt gezet. In 2012 is de Achterhoek uitgeroepen tot het mooiste fietsgebied van Nederland.
Hengelo is dagelijks het centrale begin- en eindpunt. De organisatie is in handen van Marco Jansen, Richard Jansen en Pauline Drouen van Eetcafé Jansen & Jansen en Henk Wullink (vrijwillig Achterhoek-promotor). Henk: "Ik loop al jaren met dit idee in mijn achterhoofd. Het landschap is in dit gebied zo afwisselend en aantrekkelijk, dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten zien. Denk aan al die cultuurhistorie en bezienswaardigheden zoals kastelen en landgoederen, de zandwegen en fietspaden en niet te vergeten de stilte en de rust. Veel plezier heb ik beleefd aan het samenstellen van de routes. Ik hoop dat de deelnemers, net als ik, genieten van al het fraais dat de Achterhoek te bieden heeft."
Opmerkelijk is dat de routes alle 44 stadjes, dorpen en buurtschappen die de gemeente Bronckhorst rijk is, met elkaar verbindt. De vier routes zijn gebaseerd op het systeem van de fietsknooppunten. De lengte is 45 tot 50 kilometer. De routes kunnen worden verkort tot 25 tot 30 kilometer.

Dag-deelname
Het is ook mogelijk om tijdens de fietsvierdaagse een, twee of drie dagen mee te fietsen. U kunt zich hiervoor laten inschrijven bij de inschrijfbalie op het startterrein. Een tip voor gezinnen met schoolgaande kinderen is om op zaterdag 20 en/of zondag 21 juni gebruik te maken van dag-deelname.

Ondernemers en vrijwilligers
Voor (toeristische) ondernemers in Bronckhorst zijn er diverse mogelijkheden om aan te haken op dit evenement. De organisatie roept ondernemers op om (gezamenlijk) activiteiten te organiseren onderweg of op het centrale plein in Hengelo. Ook zijn er bedrijven nodig als stempelpost, lunchlocatie of voor de bedrijfsbezoeken. Daarnaast kan het voor overnachtingslocaties interessant zijn om zich aan te melden bij de organisatie, zodat bezoekers van buiten de regio via de website hierop gewezen worden.
Zoals bij ieder evenement zijn vrijwilligers onmisbaar. Enthousiastelingen die zich willen inzetten voor bijvoorbeeld stempelposten, informatiebalie, opbouw van kramen/podia, etc. mogen zich melden bij de organisatie. De organisatie is te bereiken via het e-mailadres info@ak4d.nl. Op onderstaande site is meer informatie te vinden over dit evenement en de inschrijving. De online voorinschrijving tegen een zeer aantrekkelijk tarief is inmiddels gestart en loopt tot en met 31 mei.


www.ak4d.nl