Door het slechte weer werd de Palmpasenoptocht aangepast
Door het slechte weer werd de Palmpasenoptocht aangepast Foto: Jan Knoef

Agenda en exposities

Museum Smedekinck
Doop en peuterkleding. Naast historische doopkleding worden ook andere artikelen, die met de geboorte en de doop te maken hebben, tentoongesteld. Te bekijken tot 11 juni.
De bombardementen op Zelhem. In de week voorafgaande aan de bevrijding van Zelhem op 1 april 1945 werden Zelhem en Halle gebombardeerd. Bert Schieven stelde de expositie samen, die tot 5 mei te bezichtigen is. Museum Smedekinck is tijdens het zomerseizoen van dinsdag t/m donderdag en de 1e en 3e zondag van de maand geopend van 13.30 tot 17.00 uur.

Galerie Bibliotheek
'In en over Landschap'. Zeer verrassende en prachtige werken van Ingrid Sewpersad uit Nijmegen (alu-prints), Annemiki Bok uit Espel in de Noordoostpolder (schilderijen in olieverf) en Loek Hambeukers uit Beers in Noord Brabant (bronzen sculpturen). De expositie is te bekijken tijdens de openingsuren van de Zelhemse bibliotheek.

Agenda
7 april
Bingo in de Oranjehof. Aanvang: 19.30 uur tot 22.00 uur.
25 april
Anbo-rijbewijskeuring voor automobilisten vanaf 75 jaar. Gehouden in 'de Oranjehof', Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem. Aanmelden via tel. 06-27594051, tussen 18.30 en 20.00 uur of via anbozelhem@gmail.com.
5 mei
Bingo in de Oranjehof. Aanvang: 19.30 uur tot 22.00 uur.


Ondanks slechte weer toch goede Palmpaasoptocht

Zelhem - Ondanks het slechte weer was er toch nog een redelijk aantal kinderen met hun ouders naar het Stationsplein gekomen om deel te nemen aan de traditionele Palmpaasoptocht.

Muziekvereniging Union had moeten afzeggen, omdat ze met hun instrumenten niet in dergelijk weer kunnen spelen. Ter compensatie had de Zelhemse Jeugdsoos gezorgd voor een geluidsinstallatie met gezellige muziek. Door de slechte weersomstandigheden besloot de organisatie de activiteit aan te passen. De paashazen trakteerden de kinderen op chocolade-eitjes en namen de kleurplaten in ontvangst. De optocht naar het 'bos' was geschrapt en de gekleurde paaseieren waren rondom het Stationsplein verstopt. Ze werden al snel gevonden door de jeugd, die bij de afsluiting van de activiteit nog een chocolade-traktatie kregen van de organisatie.


Doede Dijkstra gehuldigd op concert Prinses Juliana

Zelhem - Zaterdag 21 maart vond het voorjaarsconcert van Harmonie Prinses Juliana plaats. De gespeelde werken stonden allen in het teken van 70 jaar bevrijding, een bijzonder thema. Dhr. Kreunen van Achterhoeks Museum 1940-1945 uit Hengelo Gld. was uitgenodigd om de muziekstukken in te leiden met anekdotes over de oorlogsjaren.

Zijn uitgebreide kennis over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Zelhem sloten naadloos aan op de verschillende onderdelen van het concert. Het werd een boeiende, indrukwekkende en bovenal muzikaal geslaagde avond. Tevens werd Doede Dijkstra gehuldigd vanwege zijn 50-jarig jubileum als trombonist, waarvan de afgelopen 25 jaar bij Prinses Juliana. Zowel Doede als zijn vrouw Ria werden bedankt voor hun jarenlange inzet en medewerking aan de activiteiten binnen Prinses Juliana. Daarnaast laat Harmonie Prinses Juliana alvast weten dat op 8 juni om 18:30 uur de afsluiting van het jeugdproject 'Test het Orkest' zal plaatsvinden in de Brink. Een waar spektakel.


Doede Dijkstra wordt gehuldigd voor een halve eeuw trombone spelen.