Pien Hartjes treedt op tijdens de paasmarkt.
Pien Hartjes treedt op tijdens de paasmarkt. Foto: PR

De paashaas wachtte de allerkleinste bezoekers op met chocolade en figuurballonnen

Sfeervolle muzikale paasmarkt

Voor-Drempt – De paasmarkt die het koor Feeling afgelopen zondagmiddag organiseerde was gezellig en sfeervol. Vanaf 14.30 uur was de St. Joriskerk het decor van een paasmarkt waar bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje konden luisteren en kijken naar optredens van lokale bodem.

Bij de ingang wachtte de paashaas de allerkleinste bezoekers al op met chocolade-eitjes en figuurballonnen. Voor in de kerk was speciaal een hoekje ingericht voor de jeugd waar paashaasjes, paasmaskers en vogelhuisjes werden geknutseld. Een grabbelton maakte de paasmarkt voor deze doelgroep compleet. De kerk was omgetoverd tot een paasmarkt met zo'n vijftien standhouders met bloemen, paas- en voorjaarsbakjes, woondecoratie, bouwgereedschap, tweedehands spullen, kunst en sieraden.
Koor Feeling opende uiteraard de markt. Het koor kent een breed repertoire van Nederlandse en Engelse liederen en liet deze middag onder andere hun versie horen van Hallelujah van Leonard Cohen en I have a dream van Abba. Na de opening van Feeling kon het aanwezige publiek genieten van nog meer muziek en dans. De dansgardes van carnavalsvereniging De Blauwe Snep namen het stokje over. Aansluitend zongen de tieners Sophie en Irja die zichzelf begeleidden op gitaar. Ook de Dremptse vocaliste Pien Hartjes was deze middag te beluisteren. Met haar zuivere stem zong zij hedendaagse nummers en begeleidde zichzelf daarbij op piano. Daarna werd het tempo van de muziek opgevoerd voor een demonstratieles zumba van Marvin Koenders. Met de gezellige accordeonmuziek van De Jongs werd de paasmarkt rond 19.00 uur afgesloten
Dirigente Ine Buiting van het organiserende koor blikt terug op de paasmarkt: "Het klinkt raar maar we hadden het weer erg mee. Op een regenachtige zondagmiddag willen mensen er wel graag even uit en dan is een paasmarkt waar voor jong en oud wat te beleven valt een leuke activiteit. Met een afwisselend muziekprogramma van hedendaagse muziek en muziek van weleer was het echt een hele gezellige en sfeervolle middag die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is."