Ronald en Petra ontvangen de publieksprijs Agrarisch Ondernemer.
Ronald en Petra ontvangen de publieksprijs Agrarisch Ondernemer. Foto: Mark Ebbers

Publieksprijs Agrarisch Ondernemer 2015 voor Ronald Pelgrom en Petra Boomsma

Hummelo - Op donderdag 26 maart 2015 hebben Ronald Pelgrom en Petra Boomsma de publieksprijs Agrarisch Ondernemer 2015 in ontvangst mogen nemen. Ze hadden 35% van de stemmen gekregen.

Een zeer terechte prijs, ook volgens LTO Noord afdeling Bronckhorst en omstreken, voor beide ondernemers die inmiddels 18 jaar bezig zijn met hun bedrijf. Begonnen op het ouderlijke agrarische bedrijf van Ronald, met een kleine ijsmachine en een oude vrieskist.

Op datzelfde bedrijf staat nu een ultramodern melkveebedrijf waar de koeien met een automatisch systeem gemolken worden en daarbij is er een bijzonder goed uitgeruste ijsmakerij waar van de eigen melk allerlei smaken ijs worden bereid.

De prijs werd uitgereikt door Henk Jolink van LTO Bronckhorst en omstreken (links op de foto).
Verkiezing Agrarisch Ondernemer
De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het jaar bestaat inmiddels 20 jaar. En elk jaar worden er 10 bedrijven genomineerd waarvan er 5 doorgaan naar de finale. Een deskundige jury beoordeelt de bedrijven op hun technische en financiƫle resultaten en of de ondernemers verantwoorde risico`s nemen. De verkiezing kijkt naar topondernemers met passie, lef en visie.