Mijnheer en mevrouw Hoefsloot trots op hun expositie.
Mijnheer en mevrouw Hoefsloot trots op hun expositie. Foto: PR

Het echtpaar heeft het tekenen en schilderen al vanaf de jeugdjaren eigen gemaakt

Expositie echtpaar Hoefsloot bij Sensire

Hoog-Keppel - Op woensdag 25 maart werd de expositie van de heer en mevrouw Hoefsloot in de ruimte van Sensire in het Gezondheidscentrum geopend. Meneer Hoefsloot, 90 jaar, en zijn vrouw, 88 jaar, zijn blij met deze expositie.

Het paar tekent en schildert al vanaf de jeugdjaren. Zij hebben nooit les gehad en hebben zich alle technieken zelf eigen gemaakt. Als basis diende een bevlogen docent tekenen op de middelbare school. Dit is ook de plek waar zij elkaar leerden kennen. Intussen zijn zij ruim 65 jaar getrouwd. Meneer Hoefsloot krijgt van Sensire thuiszorg. Zij wonen in een aanleunwoning bij hun dochter die tevens mantelzorger voor haar ouders is. De aanleiding voor de expositie was de vraag vanuit de medewerkster van Sensire of zij een keer wilden exposeren. Het antwoord van het paar was positief.

Nu hangen en staan in de ruimte tientallen schilderijen van het echtpaar. De ruimte is een beetje aangepast, zo werden er in de muren spijkers geslagen om de schilderijen allemaal een plek te kunnen geven.
Het zijn allemaal zeer verschillende onderwerpen.
Zo heeft meneer Hoefsloot een aantal schilderijen van de zee gemaakt en mevrouw heeft een gezicht op de kerk van Hoog-Keppel geschilderd.

Ook de techniek is divers, zo is er een schilderij van een Indonesisch rijstveld gemaakt met een schildersmes, maar ook een pentekening van de bladeren van een maïskolf. Aan deze pentekening heeft mevrouw enige maanden gewerkt voordat zij tevreden was met het resultaat.
De aanwezigen tijdens deze opening waren cliënten van thuiszorg Sensire, en natuurlijk waren de medewerk(st)ers van de thuiszorg aanwezig.
Het kantoor was voor deze gelegenheid aangepast en de gasten konden rondlopen, voor zover dit voor hen mogelijk was, om alles te bekijken.

Het echtpaar was het stralende middelpunt van deze middag, samen met hun dochter en kleindochter. Zij vertelden vol enthousiasme over de schilderijen en het verhaal erachter.