Smeitink met zijn pasverschenen bundel 't Huus an 't Wegjen zonder name.
Smeitink met zijn pasverschenen bundel 't Huus an 't Wegjen zonder name. Foto:

Dialect

Radio Ideaal brengt verhalen Smeitink

Zelhem - Radio Ideaal heeft ook een dialectprogramma: Ideaal Dialect, elke zondag van 11.00 tot 12.00 uur. De komende zondagen 1 en 8 maart staat Ideaal Dialect in het teken van de verhalen van de Achterhoekse schrijver Willem Smeitink.

Gerbert Abbink van Radio Ideaal: "Wij worden goed beluisterd in de hele gemeente Bronckhorst. Onze programma's zijn deels live. We brengen de hele dag door nieuws, lekkere muziek, lokale informatie, interviews met regionale bekendheden en nog veel meer. Elke zondagochtend besteden we aandacht aan dialectliteratuur en dialectmuziek. Dat programma Ideaal Direct wordt heel goed beluisterd, dat merken we elke week weer." Op zondagen 1 en 8 maart besteedt Ideaal Direct aandacht aan de verhalen van de Achterhoekse schrijver Willem Smeitink. Kortgeleden verscheen een verhalenbundel met Smeitinks beste verhalen: 't Huus an 't Wegjen zonder Name. Dochter Marjan Smeitink leest op 1 en 8 maart een aantal verhalen voor. "Toen mijn vader wegens blindheid zelf al niet meer kon lezen, luisterde hij graag naar dialectverhalen en –gedichten van collega-dialectschrijvers. Mooi dat zijn verhalen nu ook bij Radio Ideaal worden uitgezonden."
Zoals elke maand is er ook in maart een prijsvraag bij Ideaal Direct. De winnaar van zondag 29 maart krijgt de verhalenbundel van Willem Smeitink thuisgestuurd.