De bom die op 'mysterieuze' wijze voor de deur van het museum belandde.
De bom die op 'mysterieuze' wijze voor de deur van het museum belandde. Foto: www.museum40-45.com

Directeur museum '40-'45 brengt 'nieuws' wereld in

Hengelo - Jean Kreunen haalde er Radio 1 mee en ook Nu.nl, Radio 538, Q Music, Omroep Gelderland, het ANP en De Stentor deden verslag van de bom die in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de deur van het Achterhoeks Museum 1940-1945 zou zijn gevonden.

De hevig geschrokken buurman van het Achterhoeks Museum zou alarm hebben geslagen nadat hij de bom zag liggen. Het gaat om een ongevaarlijke oefenbom die op geheimzinnige wijze voor de deur van het museum zou zijn achtergelaten. het leverde het museum al gauw heel wat bezoekers op en dat was precies de bedoeling van directeur Kreunen geweest. Kreunen wist wel degelijk dat de oefenbom daar lag. "De man die de 250 kilo zware oefenbom in overleg kwam brengen wilde verder buiten beeld blijven en zo kwam ik op de publiciteitsstunt."
Kreunen is overigens erg blij met de aanwinst omdat het Achterhoeks Museum 1940-1945 deze nog niet in haar collectie had. Het gaat om een zogenaamde Duitse oefenbom uit de Tweede Wereldoorlog die gebruikt werd om piloten te leren met precisie bommen af te werpen. Gekleurde rookampullen die in de bom waren bevestigd, gaven aan of het doel geraakt was.
De oefenbom ligt nu ter restauratie bij de woning van Kreunen. Over enkele weken krijgt het een definitieve plek voor de ingang van het museum.