Jeugdfilmhuis in Hummelo met twee films

Hummelo - Op vrijdag 16 januari draaien we maar liefst twee films op een filmavond die geschikt is voor jong en oud! Om 18.30 uur starten we met de animatiefilm 'Brave' (vanaf 8 jaar) en om 20.45 uur gaan we verder met de fantasyfilm 'The Chronicles of Narnia' (vanaf 12 jaar).

Brave
We trappen de avond af met de Nederlandse versie van de prachtige animatiefilm 'Brave'. Merida is een gepassioneerd meisje met koninklijke ouders, die niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Wanneer Merida tijdens een meningsverschil met haar moeder een roekeloze beslissing neemt, brengt ze het koninkrijk van haar vader en het leven van haar moeder in groot gevaar. Merida doet er alles aan om dit terug te draaien en krijgt daarbij te maken met onvoorspelbare natuurkrachten, magie en een duistere, eeuwenoude vloek. Kinderen zullen vooral genieten van het spannende verhaal en slapstick achtige humor, terwijl volwassenen daarnaast de volle 90 minuten zullen genieten van een prachtig staaltje animeerwerk. Brave is geschikt voor kijkers vanaf een jaar of 8.

The Chronicles of Narnia
Deze film is de verfilming van het eerste boek van een serie van de Engelse schrijver C.S. Lewis. De kinderen Lucy, Edmund, Susan en Peter logeren in het landhuis van een oude professor. Er is daar voor hen maar weinig te beleven, totdat ze een magische kledingkast ontdekken die toegang geeft tot het land van Narnia. Het is een prachtige, vredige wereld die bewoond wordt door pratende dieren, dwergen en reuzen. Het land is alleen betoverd door de witte heks Jadis, waardoor het er altijd winter is. Onder begeleiding van de leeuw Aslan gaan de kinderen de strijd aan om Narnia te bevrijden van Jadis. Een film geschikt voor fantasyliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Filmhuis Hummelo
De activiteitencommissie van Dorpshuis Hummelo organiseert in de wintermaanden filmavonden onder de noemer Filmhuis Hummelo. We willen Hummelo laten meegenieten van films waar je normaal gesproken misschien niet zo snel naar toe zou gaan. Laat je dus verrassen!
Brave begint om 18.30 uur en The Chronicles of Narnia begint om 20.45 uur. Om resp. 18.15 en 20.30 uur gaat de deur open. Kaarten kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de Spar en gewoon aan de deur. Reserveren kan ook via

bestellen@dorpshuishummelo.nl