Afbeelding
Foto: Jan Knoef

Westendorp Bluesnight

Westendorp - De 25e Westendorp Bluesnight (zaterdag 31 januari) wordt er één met verrassingen. Eén van de verrassingen heeft te maken met de nieuwe invulling van café 'de Vos'. Sinds enige tijd heeft 'de Vos' de functie van Dorpshuis van Westendorp en het heeft in die hoedanigheid een andere indeling gekregen.

De plek waar normaliter de 'café-band' staat, is niet beschikbaar, waardoor de organisatie moest nadenken over een andere indeling. Gekozen is voor een tweede podium in de grote zaal, waarop de 'café-band', dit jaar de 'Claptunes' uit de regio Vorden-Zutphen, speelt als er op het grote podium moet worden omgebouwd. Op het grote podium wordt het spits afgebeten door de nieuwe Deventerse bluesband Kingsdeal, die eigen nummers afwisselt met nummers van hun grote blueshelden als The Red Devils, Albert King, James Harman en Tab Benoit.

Vervolgens komt het trio van de Italiaanse gitarist Jimi Barbiani op het podium. In Jimi's muziek hoor je invloeden van Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Jeff Beck. De hoofdact dit jaar is de Amerikaanse (Texas) gitarist Neal Black (& the Healers). Hij speelt een eigen stijl, ontwikkeld in dertig jaar 'on the road', die een samensmelting is van Blues, Rock, Jazz en Roots muziek, die hij combineert met een stem die doet denken aan Tom Waits.