Ondanks het mindere weer was er veel animo voor de Nieuwjaarsloop.
Ondanks het mindere weer was er veel animo voor de Nieuwjaarsloop. Foto: Jan Knoef

Zelos/Broeder Nieuwjaarsloop

Zelhem - Ondanks het mindere weer werd zaterdag 3 januari de traditionele Zelos Broeder Nieuwjaarloop gehouden en op die dag, net na de jaarwisseling, kwamen toch weer meer dan 350 atleten af om de kerstkilo's er weer iets af te lopen.

De eerste start was om 12.00 uur. Ruim 90 jeugdigen gingen op pad voor hun 3 km. Binnen een kwartier was de eerste loper, Mick Peppelinkhausen, weer terug. Hij finishte in 13.43 min. als eerste. Tweede werd Mart van Hoorn en derde Sieb Harms.

Om twee uur gingen de senioren na een enorme knal (illegaal??) van start. Meer dan 210 atleten schoten uit de startblokken om via de Meeneweg, de oude spoorbaan, Aaltenseweg weer terug te komen aan de finish op de Bielemansdijk. De een deed er wat langer over dan de ander, maar volgens de organisatie is er niemand op het parcours achtergebleven.

Winnaars
De winnaar van de 3 kilometer was Henk Nijland in 12.31 min. Bij de dames won Mirjam van Hoorn in 17.32 min. De 5 km werd gewonnen door Nico Broeder in 18.35 min. De snelste dame was Paula Harbers in 21.55 min.

De 10 km werd gewonnen door Ronnie Berendsen in een tijd van 40.43 min. Hier was Aukje van Egteren de snelste bij de dames in 43.22 min.

Terwijl de hardlopers zich in het zweet werkten wandelden ruim 50 personen, alleen of gezellig in groepjes, één van de twee mooie routes die de sponsor van het evenement, Frank Broeder, zelf rond Zelhem had uitgezet.

Erwtensoep en muziek
Teruggekomen van de inspanning kon men in het clubhuis genieten van een heerlijk kopje erwtensoep en de nieuwjaarswensen uitwisselen. Daarna was er gezellige muziek met Tonny Magendans.