De Slapeloosjes gingen de streefwaarde voorbij. Foto: PR
De Slapeloosjes gingen de streefwaarde voorbij. Foto: PR Foto:

24-uurs badmintonmarathon voor
Serious Request brengt 1213 euro op

Vorden – In sporthal 't Jebbink vond afgelopen weekeinde een heuse badmintonmarathon plaats die 24 uur zou duren. De marathon was georganiseerd door een groepje jonge badmintonners van tussen de vijftien en negentien jaar onder leiding van Vera Velhorst (19) en Wesley Boode (18) uit Vorden en had als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie van NPO Radio 3FM Serious Request. En dat is gelukt. De actie heeft minimaal 1213 euro opgebracht. Dit geld komt ten goede aan kinderen in oorlogs- en conflict gebieden die hun kansen op scholing en ontwikkeling aan zich voor bij zien gaan.

Door Jan Hendriksen

Met het eindbedrag van vorig jaar in het hoofd (865 euro) trok de dertien koppige badmintongroep onder de naam De Slapeloosjes' zaterdagavond om 18.00 uur ten strijde om dit jaar de streefwaarde van 800 euro te halen of zelfs voorbij te gaan. Dit werd getracht te bereiken met onder andere het zoeken naar plaatselijke sponsoren en het onder de aandacht brengen van het evenement. En dat lukte prima.

Zelfs radiostation NOP Radio 3FM werd ingeschakeld om door middel van een klein interview en tv-moment deze actie in de spotlight te laten zetten. Gedurende de actie waren mensen welkom om even langs te komen in sporthal 't Jebbink en een shuttletje mee te slaan wat resulteerde in een eerste tussenstand zo rond middernacht van zaterdag op zondag. Hier bleek dat de streefwaarde al was gehaald met nog achttien uur badmintonnen in het vooruitzicht. Met name de laatste uurtjes bleken het zwaarst, alhoewel de steun van het binnengedruppelde publiek duidelijk merkbaar was in samenwerking met de oppeppende muziek van Party Paradise die zowel zaterdagavond als zondagmiddag de kleine sportzaal van sporthal 't Jebbink met muziek zou vullen.

Toch bleek 24 uur badmintonnen zonder te slapen zeker de moeite waard toen aan het einde van de marathon zondagavond om 18.00 uur het eindbedrag van 1213,59 euro door Vera Velhorst en Wesley Boode bekend kon worden gemaakt. Dit volledige bedrag wordt deze week door een afvaardiging van 'De Slapeloosjes' naar het glazen huis in Heerlen gebracht.


Nog maar het begin

Vervolg van voorpagina

Wichmond - Als het aan het huidige bestuur ligt, bestaande uit o.a. Frank van Zeldert (voorzitter), Gerrit Kamphuis (penningmeester) en Wijbrand Pauw (secretaris), gaan er volgend jaar grofweg 800 panelen extra gelegd worden. "We zoeken momenteel mensen die daarin willen deelnemen door één of meerdere certificaten te kopen. Als ze interesse hebben kunnen ze zich zonder verplichting nu al opgeven via de site. We verwachten dat we minimaal hetzelfde rendement weer kunnen halen als bij dit project", zegt Van Zeldert.

De ambitie van de heren gaat nog verder. Ze willen op bredere schaal, duurzame projecten opzetten, met en door de lokale bevolking, die goed voor de portemonnee van de leden, het dorp en de lokale ondernemers zijn.

Ze denken bijvoorbeeld aan projecten waarin meerdere huizen samen een warmtebron benutten, of stoken op streekhout, elektrisch vervoer of projecten waarin duurzame activiteiten lokale werkgelegenheid stimuleren.

Vrijwilligers gezocht
Om deze plannen te kunnen verwezenlijken zijn er mensen met kennis van zaken nodig die ook de tijd hebben de schouders er onder te zetten. "We zijn dan ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team willen komen versterken. Zij kunnen contact opnemen met één van de bestuursleden", besluit Van Zeldert.


www.ecwv.nl

www.agem.nu

www.pierikinstallatie.nl