Tijdens de kerstfair zullen schaapjes de kerststal bevolken. Foto: PR
Tijdens de kerstfair zullen schaapjes de kerststal bevolken. Foto: PR Foto:

Kerstfair in Kranenburg

Een kerststal met levende dieren en een Gospelkoor in Dickensstijl

Kranenburg - Zondag 13 december van 11.00 uur tot 17.00 uur wordt er voor de eerste keer een kerstfair in Kranenburg georganiseerd door Kranenburgs Belang in samenwerking met het Klooster van Kranenburg.

Locatie is voor het Klooster, Ruurloseweg 101 in Kranenburg, waar kraampjes in kerstsfeer staan. Ook is er een kerststal, gemaakt door een aantal enthousiaste vrijwillige Kranenburgers, waar tijdens de kerstfair echte schaapjes zullen rondlopen.

Uiteraard is de kerstman aanwezig met een gevulde mand met kerstkransjes. Het Klooster zorgt voor oliebollen, glühwein en chocolademelk. Van 16.00 uur tot 17.00 uur is er een optreden van Gospelkoor The News Singers gekleed in Dickens stijl. Tussen 13.00 uur tot 14.00 uur start de uitgezette kerstwandeling (tegen betaling), de route is ongeveer 10 kilometer.
Onderweg is er een pauzeplek met glühwein en warme chocomelk. Inschrijven voor de kerstwandeling kan men bij de kerstkraam van Kranenburgs Belang op de kerstfair. Er staan midwinterhoornblazers bij het Klooster en op de pauzeplaats. U kunt ook het Heiligenbeeldenmuseum bezoeken om diverse kerststalletjes te bezichtigen.


Hengelo's Gemengd Koor en Vordens Mannenkoor geven samen kerstconcert

HENGELO - Het Hengelo's Gemengd Koor organiseert op vrijdagavond 18 december een kerstconcert in de St. Willibrorduskerk in Hengelo. Het belooft in alle opzichten een bijzonder concert te worden, vooral omdat het Hengelo's Gemengd Koor dit concert samen met Het Vordens Mannenkoor zal verzorgen.

Dit gebeurt elke twee jaar en is een traditie geworden. Het Vordens Mannenkoor wordt geleid door Christo Guenov en telt ongeveer 60 leden.

Het Hengelo's Gemengd Koor wordt geleid door Rob Mullink en telt 42 leden. De kerk is open vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur, de eindtijd is ongeveer 21.30 uur.

Drankje na afloop
Na het concert kunnen bezoekers en koorleden nog even gezellig een heerlijk glühweintje drinken.

Vrijwillige bijdrage
En ook belangrijk: De toegang is gratis. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de onkosten. Het Hengelo's Gemengd Koor wenst U alvast een Goede Kerst en een voorspoedig 2016.