Energiebesparing leeft in Vorden

Vorden - Veel Vordenaren kwamen af op de voorlichtingsbijeenkomsten met vragen als: wat gaat er in mijn meterkast gebeuren, wat heb ik eraan en hoe kan ik er energie mee besparen? 11 november organiseerden een heel team van samenwerkende partijen de tweede en laatste voorlichtingsbijeenkomst in Vorden.

Bij elkaar kwamen er 311 mensen op af, terwijl Liander 2.900 brieven had verstuurd dat ze binnenkort de slimme meter komen plaatsen.

Behalve dat veel mensen die meter graag eens wilden zien of iets over hun afspraak wilden regelen, waren er ook veel mensen geïnteresseerd in de simpele energiedisplay die de AGEM liet zien. Het display maakt energieverbruik in huis eenvoudig inzichtelijk.

Binnenkort ook voorlichting in Hengelo

Geen app op de telefoon of grafiek op de computer, maar altijd een directe terugkoppeling van het actuele energieverbruik. Hierdoor laat je nooit meer onnodig apparaten aanstaan en kun je ontdekken welke energieslurpers je snel wilt vervangen door zuinige alternatieven.

Ook de huurdersverenigingen die de organisatie van deze bijeenkomsten in gang hebben gezet, zien dit als een gemakkelijke manier om je woonlasten omlaag te krijgen. Tot slot waren er ook veel mensen geïnteresseerd in de tips van het Energieloket verduurSaam en van de gemeente.

Vanaf januari 2016 gaat de 'trein' met slimme meters verder richting Hengelo en omliggende dorpen. Als het aan de gemeenteraadsleden die de bijeenkomst bezochten ligt, zullen daar ook vergelijkbare voorlichtingsbijeenkomsten komen.