Bert Wagendorp. Foto: PR
Bert Wagendorp. Foto: PR Foto:

Bert Wagendorp te gast tijdens filmavond Ventoux

Lochem - Bert Wagendorp zou het scenario schrijven voor een film over wielrennen, maar het werd de bestseller Ventoux (2013), een 'jongensboek dat leest als een trein' (de Volkskrant). In het voorjaar van dit jaar kwam de gelijknamige film uit.

Het verhaal gaat over vier mannen rond de 50 die op hun racefiets de Mont Ventoux willen beklimmen net als 30 jaar geleden, maar toen waren ze met z'n vijven. Op de berg vond een noodlottig ongeval plaats. Nu gaan ze terug om te achterhalen wat daar precies is gebeurd.

Ventoux, een fim over racefietsen, maar ook over vriendschap en verraad, over herinneringen, en over de liefde (natuurlijk is er een vrouw die de mannen het hoofd op hol brengt), over ouder worden.

Deze ontwapende, humoristische film speelt zich beurtelings af in de Achterhoek (hier liggen de roots van Wagendorp) en in de Provence. Tot groot genoegen van Filmhuis Lochem wil Bert Wagendorp na afloop vertellen over de film, het boek en wil hij al onze vragen beantwoorden. Kaarten voor het Filmhuis Lochem: 8 euro. Meer informatie, trailers en kaarten via de website.


www.schouwburglochem.nl