In de tweede set konden de dames van Dash hun spierballen laten zien
In de tweede set konden de dames van Dash hun spierballen laten zien Foto:

Winst voor Dash met

teleurstellend einde

Vorden - Zaterdag 31 oktober speelde Dash D1 haar 3e thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Ecare Apollo D2. De dames uit Borne zijn vorig seizoen kampioen geworden in de 3e divisie en worden door de insiders als één van de mogelijke kampioenskandidaten genoemd. Bij weinig voorkennis over dit team kon dit wel eens een flinke kluif worden. Echter had Dash het weekend voorafgaand aan deze wedstrijd, mogen genieten van een competitieloze zaterdag, waardoor de rood-zwarten zich in alle rust hebben kunnen voorbereiden op deze wedstrijd.

Er mag gesteld worden dat de dames uit Vorden een niet al te voortvarende start maakten. Het leek wel of het inspelen nog niet genoeg warmte in de lichamen had gekregen waardoor de eerste punten van de wedstrijd wat slapjes overkwamen. Vanaf halverwege deze set leek de diesel langzaam te zijn warmgelopen, ondanks dat de servicedruk en blokkering nog niet geheel op orde waren. De set werd met 25-23 binnengesleept door de Vordense dames als gevolg van een service fout van de Borne'se dames. In de tweede set konden de dames van Dash hun spierballen laten zien! De blokkering kwam steeds beter op orde, waarin een compliment gemaakt mag worden naar Carlijn Berendsen, die gedurende de wedstrijd regelmatig de ballen rechtstreeks naar de vloer kreeg door blokkerend haar mannetje te staan. Ook de servicedruk ging omhoog, waarbij als opdracht werd gegeven om de libero van Apollo te ontzien. Dit pakte goed uit, de dames uit Borne hadden moeite om de pass onder controle te krijgen waardoor de rood-zwarten hier dankbaar gebruik van konden maken. De set werd gewonnen door Dash met een mooie 25-17.

In de derde set begon de coach van Apollo al met een opstellingsfout waardoor er onrust gecreëerd. De dames van Dash denderden flink door met hun service en goede spel met als gevolg een vrij simpele overwinning van 25-10. Dit betekende automatisch wedstrijd winst, waardoor de Vordense van de 5 gespeelde wedstrijden er al 4 met een overwinning hebben mogen afsluiten. Echter moest er nog een laatste, vierde set gespeeld worden, die Dash ook graag op hun naam wilde zetten. In de vierde set leek niets meer vanzelf te gaan. Er werden door de Vordense dames te veel slordige fouten gemaakt waardoor Apollo de kans kreeg om hun eigen spel op te pakken. De focus was onvoldoende en de Borne's dames maakte hier dankbaar gebruik van. De set ging verloren met 19-25. Het mag duidelijk wezen dat deze set niet in de lijn van de rest van de wedstrijd lag.

Desalniettemin is de wedstrijd wel met 3-1 gewonnen. Zaterdag 7 november mogen de Vordense dames naar Schalkhaar om hier aan te treden tegen SVS. Deze dames staan momenteel 11e op de ranglijst. De wedstrijd start om 18.00 en de rood-zwarten kunnen aanmoediging goed gebruiken!

Ratti verliest van de koploper

Kranenburg - Op zondagmiddag 1 november speelden de Ratti Dames thuis tegen het eerste team van Hoeve Vooruit. Ratti wist dat het een pittige wedstrijd zou worden, aangezien Hoeve Vooruit tot nu toe alleen nog maar winst geboekt had. Ratti begon sterk aan de wedstrijd. Esther Tuinman wist in de tweede minuut op het doel te schieten, de bal belandde net naast de paal.

In de tiende minuut was het weer Esther Tuinman die het doel wist te bereiken. Dit keer met succes: ze schoot de bal strak over de keepster heen: 1-0. Ratti zette dit spel door, want nog geen minuut later onderschepte Jessica ten Elshof de bal en schoot ze op het doel, helaas net naast. Hoeve Vooruit had dit niet verwacht en dit was te merken in de coaching op het veld. Ze gingen geleidelijk aan sterker spelen. In de 17e minuut was er een aanval voor Hoeve Vooruit. Een voorzet werd ingetikt: 1-1. In de 25ste minuut werd er gescoord vanuit een scrimmage voor het doel: 1-2. Hun samenspel werd steeds sneller opgezet en zo waren ze in de 34ste minuut de verdediging van Ratti te snel af: 1-3. Ratti probeerde dit samenspel te onderscheppen, waardoor Hoeve Vooruit Ratti verraste met een lange bal over de verdediging heen waarbij een snelle spits de kans afmaakte: 1-4. Met deze stand ging Ratti de rust in.

Na de rust kreeg Ratti meer balbezit en konden zij ook meer druk zetten. In de 50ste minuut was er een aanval voor Ratti. De keepster van Hoeve Vooruit kwam uit het doel. Els Berenpas schoot de bal rakelings naast. Meteen daarna kreeg Els weer een kans om op doel te schieten, maar ze kon deze kans niet afmaken. In de 52ste minuut was er wederom een aanval van Ratti. De keepster wilde de bal pakken, maar Marieke Tuinman wist de bal snel te benaderen en kon de bal op doel schieten. De keepster dook op de bal, die het doel inrolde. De scheidsrechter besloot dat de bal niet over de lijn was geweest. In de 55ste minuut werd de bal vanuit het middenveld doorgespeeld naar Els Berenpas. Zij zette de bal mooi voor, maar de keepster was ditmaal erg alert en wist de bal te onderscheppen. In 60ste minuut werd er vanuit de linkerkant samengespeeld en kwam de bal wederom bij Els Berenpas terecht. Els gaf een voorzet aan Jessica ten Elshof. Ze schoot de bal in de handen van de keepster. Maar in de 62ste minuut werd alle inzet van Ratti beloond. Marieke Tuinman passte de bal naar Els Berenpas. Zij wist de verdediging uit te spelen en schoot prachtig in de kruising: 2-4.

In de 67ste minuut was het wederom Els Berenpas die druk zette op de verdediging van Hoeve Vooruit. Ze wist op doel te schieten, maar de keepster had de bal klemvast. Hoeve Vooruit merkte dat Ratti het er niet bij liet zitten, en probeerde ook weer aanvallen in te zetten. Ratti wist het volgende doelpunt uit te stellen tot de 80ste minuut: 2-5. In de 84ste minuut viel het laatste doelpunt van de wedstrijd: 2-6. Zondag 8 november spelen de Ratti Dames uit tegen het eerste team van Ruurlo om 11.30.