"InkVille noem ik mijn stad", zo zegt Erik Gerringa. Foto: PR Foto:

Inkstation zet in op miniaturen

Zutphen - Inkstation is niet alleen hét adres in Zutphen en Deventer voor het vullen van cartridges voor printers. Naast kantoorartikelen kunt u bij de winkels van Erik Gerringa en Eric Knijpstra ook terecht voor bouwpakketten van nostalgische panden uit de beide Hanzesteden. "Ideaal als verpakkingsmateriaal voor MKB-bedrijven en leuk om weg te geven als cadeau voor de feestdagen."

Vandaag de dag leeft Inkstation niet meer alleen van het vullen van inktpatronen. Wie een kijkje neemt in de etalage van de winkel in de Spittaalstraat ziet daar het Madurodam van Zutphen. Prachtige kartonnen replica's van onder meer het pand van Wijnhandel Schaapveld, IJssalon Talamini en De Halle op de Zaadmarkt: gedetailleerd vakwerk van de hand van Knijpstra. "InkVille noem ik mijn stad", zo zegt de maker.

Karakteristiek
De creaties blijken een gewild product onder zowel het winkelend publiek als bij ondernemers. Gerringa zelf is dan ook laaiend enthousiast over het nieuwe product. "Zo hebben wij Koffie- en theehandel De Pelikaan bijvoorbeeld al bereid gevonden de huisjes te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Zij verkopen nu koffie en thee in. De bouwpakketjes zijn uitermate geschikt om kleingoed in te verpakken." Ook de interesse van Zutphenaren en toeristen neemt toe. Zij kopen de miniaturen om ze vervolgens cadeau te geven aan familie of vrienden. "Nu de feestdagen er weer aankomen zijn onze huisjes typisch een cadeau voor iedereen die houdt van de karakteristieke sfeer van onze Hanzestad."

Groei
Momenteel verkoopt Inkstation acht verschillende replica's. Het vervaardigen van zo'n handbeschilderd bouwpakket kost veel tijd, maar het is zeker de bedoeling dat de papieren stad zal groeien. Knijpstra heeft daarnaast ook bouwpakketten gemaakt van een aantal historische panden in Deventer. "Deze miniaturen zijn in Deventer net zo populair, dus we gaan nog even door."

Contact
Inkstation Zutphen: Spittaalstraat 47, 7201 EB Zutphen. T: (0575) 547 068. E : info@inkstation-zutphen.nl. W: www.inkstation-zutphen.nl.
Inkstation Deventer: Nieuwstraat 73, 7411 LJ Deventer, T: (0570) 752 437. E : info@inkstation-deventer.nl. W: www.inkstation-deventer.nl.

Openingstijden: Maandag 13.00 – 17.30 uur. Dinsdag/vrijdag 09.30 – 17.30 uur. Zaterdag 10.00 – 16.30 uur.