Annita Smit maakt van papier kunstobjecten: 'Uitgebroed' - Annita Smit. Foto: PR
Annita Smit maakt van papier kunstobjecten: 'Uitgebroed' - Annita Smit. Foto: PR Foto:

Expositie 'Paper in Mind' in Galerie
De Burgerij

Duo-expositie Annita en Olga

Vorden - Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11 opent zondag 1 november om 15.30 uur de duo-expositie 'Paper in Mind' met werk van Annita Smit en Olga van de Bovenkamp. Beiden gebruiken in hun creatieve proces papier. Annita Smit maakt van (dundruk)papier of linnen driedimensionale gevouwen kunstobjecten.

Gefascineerd door ritme, textuur en structuur vouwt of krult zij vanuit 1 vel, van soms wel 2 bij 2 m. groot, een object waar geen schaar aan te pas komt. Door oppervlakten o.a. met inkt te bewerken ontstaan verrassende kleurschakeringen. De ene keer komt een ogenschijnlijk lederen vorm tot stand, de andere keer doet het oppervlak metaalachtig aan.
Door de strakke ritmiek van het vouwen en de subtiele kleurschakeringen ontstaat een verstilde sfeer van rust en orde. Het werk van Olga van de Bovenkamp kenmerkt zich daarentegen door een mysterieuze gelaagdheid. Haar collages van manuscripten, van stukjes papier, van gescheurde flarden zijn zorgvuldig gekozen en samengebracht, passend in herinnering en nieuwe toekomst.
Het resultaat is een grafische verstilling die beroert als de inhoud van een teruggevonden doosje vol persoonlijke kostbaarheden. Als een icoon ligt het verdwijnpunt van haar collages in het hart van de toeschouwer.

'Paper in Mind'
De expositie 'Paper in Mind' is te zien t/m 13 december. Open: Vrijdag t/m zondag 13.00-17.00 uur en op afspraak (toegang vrij).


www.deburgerij-vorden.nl