Leontien van Moorsel gaf Vordenaar Albert Mulderij het startsein voor de Hotel Bakker Rally. Foto: Jan Hendriksen.
Leontien van Moorsel gaf Vordenaar Albert Mulderij het startsein voor de Hotel Bakker Rally. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Leontien van Moorsel zwaait
deelnemers Hotel Bakker Rally uit

Vorden – Hoe toepasselijk. Leontien van Moorsel zwaaide zondagmorgen vanaf de parkeerplaats van Hotel Bakker de bijna zestig deelnemers aan de Hotel Bakker Rally met een theedoek uit. Onder de deelnemers aan de rally door een deel van de Achterhoek prachtige oldtimers en snelle nieuwe auto's.

Door Jan Hendriksen

Hotel Bakker bestond zondag 25 oktober op de kop af zeventig jaar. Met inmiddels de derde generatie aan het roer draaien het hotel, restaurant en café op volle toeren. Heel toepasselijk dat dit jaar de Bakker Open dan ook in de vorm van een autorally plaatsvond. Het goede doel waar de Bakker Open aan doneerde dit jaar was het Leontienhuis. Het Leontienhuis in Zevenhuizen wil de levenskwaliteit van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met een eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij.
Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning, herkenning en gelijkwaardigheid. Liesbeth Bakker: "Wij hadden ons op deze autorally verheugd en in het bijzonder op de komst van Leontien. Haar activiteiten in het kader van het bespreekbaar maken en begeleiden van meisjes en jongens met anorexia ondersteunen wij graag. Wij zijn als 'eetinstituut' iedere dag met eten bezig waarbij genieten bij ons bovenaan staat. Eten is echter lang niet voor iedereen iets positiefs, daarom is de inzet van Leontien van Moorsel en haar team zo onmisbaar."

Stichting Bakker Open
De Bakker Open is van oudsher een exclusief evenement waar bevriende en bekende genodigden van de familie Bakker bij elkaar komen om te genieten van het Achterhoekse land. Ook dit jaar waren weer diverse prominenten uitgenodigd. De Bakker Open is een initiatief van de Stichting Bakker Open: een stichting met een lange historie. Al sinds 1945 werd dit – toen jaarlijks terugkerende – evenement door de familie Bakker georganiseerd. Vijf jaar geleden is het initiatief weer opgepakt door Liesbeth Bakker en in een nieuw jasje gestoken. "Wat onveranderd is gebleven, is dat met het evenement altijd goede doelen gesteund worden, die passen bij de Achterhoekse hotelfilosofie."