Mark Wassink pakte met een 2e plaats het podium in de E3. Foto Henk Teerink
Mark Wassink pakte met een 2e plaats het podium in de E3. Foto Henk Teerink Foto:

Winst Dolfing, Pittens en
Vogels bij ONK Enduro Vorden

Vorden - Afgelopen zaterdag werd er rondom Vorden de 52e 'Oost-Gelderland-Rit' verreden onder goede weersomstandigheden. De Vordense motor vereniging V.A.M.C. 'de Graafschaprijders' had een prachtig parcours uitgezet. Dit was mede te danken aan de medewerking van de agrarische bedrijven en de vele vrijwilligers die een week voorafgaand aan het evenement druk in de weer waren geweest. Vrijdagmiddag was het hele traject gereed en kon men met een gerust hart uitzien naar de zaterdag.

De route naar de proeven toe was voor sommige rijders zwaarder dan de proeven zelf. Vordenaar Peter Groot Nuelend viel bijvoorbeeld driemaal in de route en werd even zoveel keren overeind geholpen door veteraan Joop Wuestenenk. Deze twee heren waren voorrijders en reden niet mee voor het kampioenschap. Zij hielden de boel op het parcours in de gaten evenals menig ander clublid.

Lucas Dolfing wist de E1 categorie naar zijn hand te zetten. Hij wist Ismo ten Velde ruim 8 seconden voor te blijven. De 3e plaats ging naar Thierry Pittens. Twee podiumplaatsen waren er voor de club uit Vorden in de klasse E2. Bas Klein Haneveld en Erwin Plekkenpol werden 2e en 3e. Haneveld had echter de pech dat hij een stuk lint in het achterwiel kreeg en daardoor kostbare tijd verloor op winnaar Wesley Pittens.
Haneveld liet wel blijken dat de winst er anders ook niet in had gezeten. Tegen Hans vogels is geen kruid gewassen in de klasse E3. Clublid Mark Wassink deed er alles aan om Vogels te verslaan maar ook ditmaal zonder succes. Wassink was wel de best of de rest met een uitstekende 2e plaats voor Robin Voortman die 3e werd. Alex v.d. Broek ging er met de winst vandoor in de EV40. Peter Lenselink en Peter Bergsma streden een sportieve onderlinge strijd met elkaar uit en werden respectievelijk 2e en 3e.

Veel rijders uit de gemeente Bronckhorst

In de klasse N3 deden veel rijders mee uit de gemeente Bronckhorst die om de punten streden. Nico Freriks was de snelste man uit de gemeente. Hij werd 8e. Tom berends, Mark Wichink Kruit en Richard Enzerink finishte als 9e, 14e, en 18e. Peter Berenschot en Bart oosting vielen vroeg in de wedstrijd uit. Maurice v.d. Berg deed het goed met een 8e klassering in de NV40. Kees Koolen eindigde in de achterhoede met een 28e positie. Marten Zilvold reed evenals v.d. Berg naar een 8e plaats maar dan in de klasse EV50. Een groot aantal deelnemers uit Bronckhorst reden mee bij de daglicenties. Niels Beck uit Vorden was als 11e de best geklasseerde rijder uit de gemeente. Na afloop van de ONK Enduro mochten de heren Off Road rijders een rondje over het parcours rijden. Na afloop liet menigeen weten dat vooral de proef bij Hameland zowel mooi als ontzettend moeilijk was. Menigeen toonde dat ook respect voor de ONK rijders die snelle tijden op de klok wisten te zetten.

Na afloop was het tijdens de prijsuitreiking een gezellige samenzijn van coureurs, helpers en toeschouwers. Daar praatte men nog lang na op de mooie en goede afloop van de rit. Het grote aantal jeugdleden die ook mee hadden geholpen hoopten dat er snel duidelijkheid komt over het circuit in Delden. Zij willen niks liever dan, dat er volgend jaar weer eens gereden zou kunnen worden.


www.enduro.nl