Floris bij het NK. Foto
Floris bij het NK. Foto Foto:

Floris van Zeeburg deed mee aan NK zoetwater hengelen jeugd te Urk

Vorden - Op 14 juni 2015 heeft Floris van Zeeburg zich door het winnen van de federatieve selectiewedstrijden van Hengelsport federatie Midden Nederland geplaatst voor het NK vissen jeugd, welke gehouden werden op 5 september 2015 te Urk. Het NK werd gehouden aan de Urkervaart tussen Urk en Tollenbeek, dit water was voor hen totaal onbekend.

Om Floris goed voor te bereiden werd een trainingsstage gedaan aan de Urkervaart. Op vrijdagmiddag 14 augustus werd er om 13.00 uur vertrokken richting Urk. Rob, Marcel en Barry gingen mee als jeugdbegeleiders, Ties als sparringpartner, Frank als jeugdbegeleider en vader en natuurlijk Floris, waar het allemaal om draaide. Deze eerste kennismaking met de Urkervaart viel niet tegen, er werd door iedereen leuk vis gevangen. Het hele weekend werd er gevist en werden verschillende plekken uitgeprobeerd. Zelfs de wedstrijdtijden werden aangehouden, om het echt na te bootsen.

Het NK op 5 september word gevist van 12.00 uur tot 15.00 uur 's middags. Eindelijk was de dag aangebroken. Er werd nog even gecheckt of alle spullen in orde waren en om kwart over zeven werd die zaterdagmorgen met 1 visser en 5 begeleiders/supporters vertrokken uit Vorden richting Urk, om daar uiteindelijk tegen half negen te arriveren. Floris is voorafgaand aan het NK door Zelle Promotiekleding voorzien van een compleet nieuw wedstrijdtenue. Floris kon zich hierdoor uitstekend presenteren tussen de "grote" jongens, Floris zag er echt top uit. Ook na het NK zal hij hier nog veel plezier aan beleven, alleen als herinnering al.
Om negen uur werd dan eindelijk het NK geopend en werd Floris van de laatste instructies voorzien, waarna de plaats loting kon beginnen. Floris lootte vak B plaats 8. Om tien uur mocht Floris zijn vak en plaats betreden en kon het opbouwen beginnen. Kist neerzetten, alle topsetjes voorzien van een tuigje, cupset gereed maken, uitpeilen van de topsets, aas en voer klaar maken enz. De wedstrijdvissertjes kregen hier twee uur de tijd voor, dat lijkt veel, maar je hebt je tijd wel nodig voor een goede voorbereiding. Snel nog even wat eten en drinken en dan klonk om tien voor twaalf uur het beginsignaal voor het zwaar voeren. Het tweede signaal betekende het begin van de wedstrijd en Floris en nog 114 andere deelnemers konden van start gaan. Al snel bleek dat het niveau in de C-klasse (9 tot 13 jaar) erg hoog lag, tijdens het NK vissen ook de jongens en meisjes mee die uitkomen voor Nederland tijdens het EK en WK, dus dat was geduchte concurrentie. Wat een materiaal hadden deze kinderen al voor handen!

Nu zegt materiaal natuurlijk niet alles, maar het maakt het allemaal wel een stukje handiger en makkelijker. Floris trok zich van zijn omgeving niets aan, deed wat hij doen moest en ving met regelmaat een visje. Uiteindelijk viste Floris zich naar een 41e plaats. Geen top klassering maar dat lag ook niet in de lijn der verwachting. Belangrijkste is dat Floris een geweldige ervaring rijker is en hij had veruit de meeste supporters achter zich zitten. Allen dank voor deze geweldig mooie dag.


Onderlinge wedstrijd vrije hengelkeus

Vorden - Op zaterdagmiddag 3 oktober werd de vijfde onderlinge wedstrijd vrije hengelkeus gevist. Er werd gevist in de IJssel te Zutphen (De Hoven).De weersomstandigheden waren uitstekend en het was daardoor prima visweer. De vangst was goed. De strijd om het kampioenschap was vorige week al beslist, Rob Golstein mocht zich vorige week al Kampioen vrije hengel 2015 noemen. Toch wist hij ook dit keer weer zijn vak (B) te winnen, een uitstekende prestatie. Voor plek 2, 3 en 4 was het vandaag nog wel spannend, het kon nog alle kanten op. De winst in vak A was voor Jan Groot Jebbink hij wist maar liefst 7.010 kg vis te vangen.In totaal is er 23.030 kg vis gevangen.

Uitslagen
Vak A: 1. Jan Groot Jebbink (Vorden): 7010 gram, 2. Wim Bulten: 5500 gram 3. Marcel Dekkers: 1420 gram, 4. José van Amerongen: 1080 gram. Vak B: 1. Rob Golstein: 3840 gram, 2. Wim Vreeman: 2620 gram, 3. Barry Wassink: 760 gram en 4. Jan Eggink: 360 gram.

De volgende wedstrijd is zaterdag 17 oktober, in de Oude IJssel te Doetinchem (Stokhorst), de vijfde en tevens laatste wedstrijd voor 2015 in de onderlinge vaste hengel competitie.


Team HSV levert uitstekende prestatie

Vorden - Op zaterdagmiddag 26 september werd de jaarlijks terugkerende korpswedstrijd van het Pootvisfonds van de Berkel gevist. Er hadden 11 korpsen ingeschreven voor deze wedstrijd.

Een korps bestaat uit 5 deelnemers en voor de Snoekbaars Vorden namen deel, Jan Groot Jebbink (Vorden), Rob Golstein, Barry Wassink, Gradus van Amerongen en Marcel Dekkers. Er werd gevist van 13.30 tot 16.30 uur. Het is van belang om als team zoveel mogelijk kilogram vis te vangen. De berkel stroomde deze dag zeer snel, dus het was hier en daar nogal improviseren om vis te vangen. Uiteindelijk wist het team van HSV De Snoekbaars zich naar een keurige tweede plek te vissen.

Jan Groot Jebbink viste zich individueel naar een tweede plek, er deden 55 deelnemers mee dus dat is een uitstekende prestatie van Jan. De vissers keerden na de prijsuitreiking dan ook zeer tevreden huiswaarts.