Mezzo-Piano Enneke en Esther. Foto: PR
Mezzo-Piano Enneke en Esther. Foto: PR Foto:

Concert Mezzo-Piano in Kulturhus Vorden

Vorden - Op zondag 25 oktober van 15.00 – 17.00 uur organiseert de Programmacommissie van Kulturhus Vorden het concert Mezzo-Piano. Initiatiefnemer en organisator Will(emijn) Colenbrander nodigt u van harte uit deze middag in Kulturhus Vorden te komen genieten van klassieke muziek.

De informele manier van optreden van zangeres Enneke Schekman-de Waard en pianiste Esther Scheerder is het handelsmerk van Mezzo-Piano. Zij brengen klassieke muziek op een toegankelijke manier en vinden het leuk een muzikaal verhaal te vertellen. Dit gebeurt doordat zangeres Enneke in de huid kruipt van het personage dat zij verbeeldt en door vooraf iets over de muziek te vertellen.

Enneke Schekman- de Waard
De eerste jaren kreeg Enneke privé-zangles van haar moeder Ellen de Waard- Stroink, zangpedagoge en klassiek zangeres. Daarna volgden andere docenten, waaronder Bernadette ter Heyne en Elena Vink. Nog maar net begonnen bij de 's Gravenstad operettevereniging in Zutphen zong ze al snel solo-partijen. Inmiddels wordt Enneke regelmatig gevraagd als gastsolist bij koren. Ook zingt zij solopartijen in oratoria. Enneke heeft gewerkt met Ernst Daniël Smid en Henk Ruiter. Zij volgde masterclasses bij Bruno van Nünlist en Constantin Nica.

Esther Scheerder
Als dochter van een pianist kreeg zij vanaf haar vijfde jaar pianoles en rondde haar pianostudie af aan het conservatorium in Enschede. Zij kreeg hier les van Fred Oldenburg. Via hem kwam zij in contact met Simeon ten Holt. Samen verzorgden zij avonden, waarbij Ten Holt zijn composities besprak en Esther zijn muziek speelde. Sinds twee jaar maakt zij met veel plezier deel uit van het Simeonkwartet.
Sinds 2003 vormen Enneke en Esther het klassieke duo Mezzo-Piano. Regelmatig treden ze samen op. Met filosoof Piet Buunk verzorgden ze de serie 'muziek en filosofie'. Kaarten in voorverkoop 10 euro bij Kulturhus Vorden of Bruna.


www.dorpscentrumvorden.nl