Winnaars DubbelBakker toernooi. Foto: Jan Hendriksen.
Winnaars DubbelBakker toernooi. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

DubbelBakker toernooi Vordens

Tennispark groot succes

Vorden – Met 150 inschrijvingen was de 21ste editie van het DubbelBakker 35+ tennistoernooi van tennisvereniging Vordens Tennis Park (VTP) afgelopen week geheel volgeboekt. En dat mag uniek worden genoemd. Het is namelijk niet vanzelfsprekend meer dat tennistoernooien volledig zijn volgeboekt. Was dat tot voor enkele jaren geleden de gewoonste zaak van de wereld. Anno 2015 is er een duidelijke terugloop te constateren in het aantal inschrijvingen. "Maar ons DubbelBakker 35+ toernooi vormt daar gelukkig een positieve uitzondering op", zo liet Miranda Voskamp van VTP zondagmorgen op het tennispark weten toen de finalewedstrijden op het punt stonden om te beginnen.

Door Jan Hendriksen

Het DubbelBakker 35+ toernooi. De naamgeving is tweeledig. Er worden tijdens het toernooi alleen maar 'dubbels' gespeeld (mannen – vrouwen -gemengd) en het toernooi wordt door twee 'Bakkers' gesponsord: te weten Hotel Bakker en Bakker Van Asselt. Beide Vordense ondernemers zijn vanaf de eerste editie al betrokken bij het toernooi dat gespeeld wordt in de categorie vijf tot en met acht.

Deelnemers uit de gehele Achterhoek

Vanuit de gehele Achterhoek komen deelnemers naar het Vordens Tennispark. "Van Gorssel tot 's Heerenberg en van Eibergen tot Brummen. En daar zijn we trots op. Zij komen voor een lekker potje tennis en voor de gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje daarna", aldus Miranda Voskamp. Alle deelnemers kwamen vanaf woensdag tot en met zaterdag een aantal keren in actie. "We hanteren tijdens het toernooi steevast een poulesysteem zodat iedereen minimaal drie of vier wedstrijden speelt", zo laat wedstrijdleider Raymond Wiendels weten.

Samen met Ernst te Velthuis, Frederique Olthaar, Marjanne Grube, Toos Jansen, Marga Bruinsma en Miranda Voskamp vormt Wiendels het organisatiecomité van het DubbelBakker toernooi. Zondag werden alle halve- en finalewedstrijden gespeeld op de zes banen van VTP aan de Overweg. Er waren diverse Vordense successen te noteren.

Winnaars
Winnaars van het DubbelBakker 35+ toernooi 2015: Heren Dubbel 5: Rutger Wullink en Jochem Emsbroek, V.T.P. Vorden; Gemengd Dubbel 5: Raymond Wiendels en Esther Nieuwenhuis, V.T.P. Vorden; Heren Dubbel 6: Martie Dijkman en Gerrit Stegeman, V.T.P. Vorden; Dames Dubbel 6: Belinda Dijkstra- van de Hof en Dianne Mullink, Het Elderink Hengelo (G); Gemengd Dubbel 6: Martie Dijkman en Sandra van de Brink, V.T.P. Vorden; Heren Dubbel 7: Jan Leegstra en Dirk Pasman, V.T.P. Vorden;

Dames Dubbel 7: Ina Dijkman en Marjanne Grube, V.T.P. Vorden; Gemengd Dubbel 7: Wim Lentink en Carmen Bruins - Smeerdijk, V.T.P. Vorden; Dames Dubbel 8: Marga Leerkes en Caroline ter Linden, Socii Wichmond; Gemengd Dubbel 8: Jolan Stoel en Alida Stoel, Tennis-Inn Zutphen.


Dash verliest in nek aan nek race

Vorden - Na een vrij weekend mochten de dames van Dash op zaterdag 4 oktober weer aan de bak. Dit keer stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma en wel tegen Set-Up '65 dames 2 uit Ootmarsum. Beide teams wisten hun eerste wedstrijd te winnen, dus dit beloofde een strijdlustige pot volleybal te worden.

De eerste set werd er goed begonnen door de dames uit Vorden, maar na een aantal eigen fouten stond het al snel weer gelijk. De Vordenaren konden de dames uit Ootmarsum moeilijk onder druk zetten, de serve was niet sterk genoeg en aanvallend scoorden de Rood-Zwarten te weinig. De set ging helaas verloren met 25-22.

Dan de tweede set maar pakken was het motto bij de dames uit Vorden, maar dat dachten de dames uit Ootmarsum ook. Door een goede servedruk aan de kan van Set-Up kwam de pass minder goed bij de spelverdeler waardoor er aanvallend ook minder werd gescoord. Mede door vele serve fouten aan de kant van Dash ging de set verloren met 25-20.

Verliezen was geen optie dus moest de derde set gewonnen worden om er een vijfde set uit te slepen. De dames uit het Achtkastelendorp gingen goed van start, de pass kwam weer beter, en aanvallend maakten ze meer af. Zo stond er een lange tijd een voorsprong op het score bord voor de dames uit Vorden, maar helaas werd ook deze set op het nippertje verloren met 25-23.

3-0 achter in sets, maar verliezen met 4-0 kennen de Rood-Zwarten niet. Dus er zou hoe dan ook gevochten worden om de laatste set binnen te slepen. Er werden ballen van de grond gehaald en aanvallend werd er weer veel gescoord. Met een goede servedruk wisten de dames van Dash het spelletje van Set-up '65 onder druk te zetten. De touwtjes waren weer in handen van de Vordenaren waardoor ze de set binnen konden slepen met 19-25.

Volgende wedstrijd
Helaas klonk het Vordense volkslied niet in sporthal de Schalm, maar Dash dames 1 gaat er alles aan doen om volgende week zaterdag 10 oktober de winst te pakken tegen Tornado Geesteren dames 1 en hierbij hebben ze de steun van het publiek hard nodig, dus kom ze aanmoedigen om 17:45 in sporthal Het Jebbink te Vorden.