Theatervoorstelling 'Over de Kopzorg'

Regio - Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag 2015 en het 10-jarig jubileum van de afdeling Zutphen, Lochem, Vorden e.o. nodigen we mensen met dementie, hun mantelzorgers / geliefden en geïnteresseerden uit op zondagmiddag 20 september 2015 naar de toneelvoorstelling "Over de Kopzorg" te komen.

Theatervoorstelling 'Over de Kopzorg' is een voorstelling over en voor mantelzorgers. Met deze voorstelling hopen we mantelzorgers een hart onder de riem te steken. Mantelzorgen is zwaar maar het heeft zo weinig zin om bij de pakken neer te gaan zitten. Deze voorstelling laat zien dat uit welk milieu je ook komt of welke nationaliteit je ook hebt, je leven bepaald kan worden door de zorg voor je medemens. Het verlenen van mantelzorg, bijvoorbeeld aan mensen met dementie, is zwaar. 'Over de Kopzorg' geeft een kijkje in de keuken van de mantelzorg. Mantelzorgers zorgen vaak in de schaduw, maar laten we nou juist eens licht werpen op de mantelzorgers. Dat gebeurt met een lach en een traan. De voorstelling wordt verzorgd door theaterbureau Klinker.

Om 13.30 uur ontvangen wij u graag met een kopje koffie en iets lekkers in 't Hart, Jolinkweg 2 te Eefde. Om 14.00 uur zal de voorstelling beginnen en zal ca. 50 minuten duren. Hierna bieden wij u een drankje aan om vervolgens te luisteren naar het gedicht dat de stadsdichter van Zutphen, Anna Wiersma, speciaal voor Wereld Alzheimer Dag 2015 heeft geschreven. Circa 15.20 uur wensen wij u wel thuis en dank voor uw aanwezigheid.

Aanmelden
Voor deze middag bij voorkeur graag aanmelden, maar is niet noodzakelijk. Tel. nr. 06 46540141 of zutphen@alzheimer-nederland.nl. Er zijn ook geen kosten aan deze middag verbonden. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij de locatie.

De voorstelling "Over de kopzorg" is ook zeker geschikt voor hulpverleners, beleidsmedewerkers en vrijwilligers.