De toneelgroep Linde onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden. (linksboven).
De toneelgroep Linde onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden. (linksboven). Foto: Jan Hendriksen

Linde viert voor de 149ste keer Volksfeest

Linde – Op donderdagavond 24 september barst de 149ste editie van het Volksfeest in Linde los met een toneelavond in de grote feesttent aan de Lindeseweg tegenover de Lindesche Molen. De toneelgroep Linde speelt die avond vanaf 19.30 uur het toneelstuk 'Daor zit mien schoonmoe achter'. Vrijdag 25 september wordt het feestprogramma om 19.30 uur vervolgt met het traditionele vogelschieten, het vogelgooien speciaal voor vrouwen en het jeugd vogelschieten.

Tijdens de schietwedstrijden is er livemuziek van De Sleppers. Zaterdagmiddag 26 september wordt Volksfeest Linde om 13.00 uur officieel geopend door een vertegenwoordiger van de gemeente Bronckhorst en vinden aansluitend de diverse volks- en gratis kinderspelen plaats.

Zaterdagavond wordt het feest afgesloten met een fantastische avond in de feesttent met muziek van Erwin Nijhoff, Trigger en Sjarno.

Blijspel
Onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden repeteert Toneelgroep Linde momenteel nog volop voor het blijspel 'Daor zit mien schoonmoe achter' geschreven door Astrid de Haan en Jan Tol. In het blijspel in drie bedrijven is Hein Draaijer duidelijk de baas in huis.

Zijn vrouw Dora heeft niks te vertellen. Als Annegie Bartelds en haar zoon Frans naast hun komt te wonen verandert er heel wat. Hein en Annegie kennen elkaar nog van vroeger en ze zegt dat Frans zijn zoon is. Hein probeert op allerlei manieren dit feit voor zijn vrouw en dochter te vermijden.
Dat wordt nog een heidens karwei. Nog slimmer voor Hein wordt het als zijn schoonmoeder op bezoek komt.

Rolverdeling
Hein Draaijer (Herbert Hulstijn), Dora Draaijer, zijn vrouw (Anja Bosch), Lydia Draaijer, de dochter (Marieke Tuinman), Oma, de moeder van Dora (Janny Haaring), Annegie Bartelds, de buurvrouw (Jannie Tuinman), Frans Bartelds, de buurjongen (Frank Bouwmeester), Harrie de Gooier, vriend van Annegie (Bert Tuinman), Geert Bruinsma, een vroegere vriend van Dora (Bastiaan Meijerink) en Marietje de Graaf, huwelijkstherapeute (Dianne Mombarg). Souffleuse is Joke ten Have. Grime door Ina Wesselink en Gerrie Harmsen.


Onderhoud asfalt N319 tussen Vorden en Ruurlo

Vorden/Ruurlo - Provincie Gelderland start op maandag 14 september met asfaltering- en bestratingswerkzaamheden aan de provinciale weg tussen Vorden en Ruurlo. Om het werk veilig en met beperkte verkeershinder uit te kunnen voeren wordt het werk in fasen uitgevoerd. Naar verwachting is het werk vrijdag 9 oktober klaar.

Vier fasen
Fase 1 van 14 tot en met 19 september: De N319 is vanaf de rotonde Dorpstraat tot de T-splitsing met de Netwerkweg afgesloten.

Fase 2 van 21 tot en met 26 september: De N319 is vanaf de T-splitsing met de Netwerkweg tot de T-splitsing Wildenborchse afgesloten.
Fase 3 van 28 tot en met 30 september: De N319 is vanaf de T-splitsing met de Wildenborchse tot de T-splitsing Kostedeweg afgesloten.

Fase 4 van 1 tot en met 9 oktober: De N319 vanaf de T-splitsing met de Kostedeweg tot en met huisnummer 78 afgesloten.

Bestemmingsverkeer
Tijdens fase 1 tot en met 4 gelden de afsluitingen niet voor bestemmingsverkeer. Op 10 en 11 september start een voorbereidingsfase voorafgaand aan de werkzaamheden. Er wordt gewerkt vanaf huisnummer 78 tot en met de T-splitsing Molenstroetweg. De weg is open voor verkeer met minimale hinder. Alle omleidingen staan per fase met borden langs de weg aangegeven.

Weersafhankelijk
De uitvoering van wegwerkzaamheden is afhankelijk van weersomstandigheden of onverwachte gebeurtenissen. Het kan zijn dat het werk daardoor uitloopt.

De meest actuele stand van zaken van de werkzaamheden en eventuele omleidingen staan op www.bereikbaargelderland.nl. Op deze site is het tevens mogelijk om hiervoor een gratis e-mail alert in te schakelen.


www.bereikbaargelderland.nl