Neem een kijkje in de beeldentuin van A quadraat.
Neem een kijkje in de beeldentuin van A quadraat.

Twee internationaal bekende kunstenaars, bij A quadraat

Als je (goed) kijkt zie je zoveel meer…

Vorden - Bij A quadraat exposeren momenteel twee internationaal bekende kunstenaars; Eddy Roos en Henk Wolvers. Beiden kunstenaars exposeerden eerder in diverse galeries en musea zowel in binnen- en buitenland.

Wanneer je het werk van de keramist Henk Wolvers en de tekenaar/ beeldhouwer Eddy Roos goed bekijkt, is het van belang dat je de sculptuur van alle kanten in je opneemt. Bij het werk van Henk Wolvers gaat het ook om de prachtige, soms doorzichtige versiering die, als het ware, in het porselein lijkt aangebracht. En licht speelt een cruciale rol bij zijn flinterdunne porselein. Dus adviseert Ad Borest bezoekers in alle rust te komen kijken en ook terug te komen om nog eens en nog eens te kijken. Want door vaker te kijken zie je zoveel meer.

Henk Wolvers
Henk Wolvers is met het begrip 'creativiteit' opgegroeid en het was ook niet verwonderlijk dat hij aan de AKI in Enschede afgestudeerde als keramist. Maar veel leerde hij daarna tijdens studiereizen naar Japan. Maar zijn kommen en wandobjecten verwijzen ook naar het Scandinavische design.

In Japan, zegt hij, staat het bezitten van mooie kommen en kommetjes in hoog aanzien waardoor het werken met porselein daar ook enorm wordt gewaardeerd. Na zijn eerste ervaringen gaat hij nog vaak terug naar Japan en blijft het land hem, als bron van inspiratie, boeien. Aan het EKC ( Europees Keramisch Centrum ) in Den Bosch maakt hij met vloeibaar porselein open kantachtige wandobjecten. In de galerie zijn er te bewonderen.

Eddy Roos
Eddy Roos is in het bijzonder om zijn prachtige, sterke schetsen in Vorden te zien. Uiteraard zijn er in beide locaties ook enkele bronzen beelden van hem. Het is prachtig om zijn bronzen 'Twee figuren aarde' te zien staan en daarnaast zijn schetsen in Siberisch krijt te zien hangen. Zijn werk getuigd van een gedegen opleiding en van leermeesters die hem in zijn jonge jaren op zijn pad naar het kunstenaarschap hebben begeleid: bijvoorbeeld Paul Gregoire.

A quadraat heeft diverse kunstenaars in de beeldentuin en in de permanente ruimte; Pieter Knorr, Peter Harskamp, Hans Versfelt, Yt Osinga en de beeldhouwers / keramisten; Petra Wolf (Dld) en Marti de Greef.


www.galerie-a-quadraat.nl