Filemon Wesselink neemt Sofie van den Enk.
Filemon Wesselink neemt Sofie van den Enk. Foto:

HuttenBouwDagen Vorden 2015 nieuwe stijl

Vorden - De voorbereidingen voor de HuttenBouwDagen Vorden zijn in volle gang. De HuttenBouwDagen vindt dit jaar plaats in het weekend van 15 en 16 augustus bij zwembad 'In de Dennen'. Kinderen en vrijwilligers konden zich tot 18 juli opgeven en hebben bericht gekregen dat ze deze 2 dagen weer lekker kunnen komen knutselen, timmeren, zagen, ontwerpen en gezellig samen een hut bouwen.

De eerste dag staat weer in het teken van de hut ontwerpen en bouwen. Op zondag kan de hut weer mooi gemaakt worden met verf, krijt en zelf meegenomen stukken stof, behang of wat er thuis te vinden is.Het begint om 11.00 uur en om 17.00 uur zullen de dagen weer ten einde zijn. Naast de eigen meegenomen lunch krijgen de kinderen en vrijwilligers zoals voorgaande jaren weer de nodige traktaties en drinken aangeboden van een aantal plaatselijke ondernemers.

Wilt u een kijkje komen nemen dan kan dat natuurlijk, wel wordt de kijkers verzocht om achter de dranghekken te blijven in verband met rondslingerende spijkers.

De organisatie hoopt op mooi weer en een fantastische 4e editie van de HuttenBouwDagen!


KRO-NCRV komt naar
Vorden en Zutphen

Vorden/Zutphen - Wegens zonnig zomersucces geprolongeerd: Ik neem je mee! De presentatoren van KRO-NCRV gaan ook dit jaar weer op minivakantie in eigen land, samen met bekende Nederlanders die hen meenemen naar de meest mooie, bijzondere of gekke plekken van hun geboortestreek. Welke bijzondere locaties laten ze zien en welke Nederlandse hotspots kunnen ze niet laten liggen?

Programmamaker én kunstenaar Filemon Wesselink neemt Sofie van den Enk mee op mini-vakantie naar zijn Zutphen. In deze prachtige Hanzestad laat hij haar onder andere zijn ouderlijk huis zien, de kerk waar hij vroeger kwam en de kroeg waar hij zijn eerste biertje dronk en meisjes versierde. Na een bijzonder diner vertrekt het duo richting Vorden, waar Filemon ook een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht, als oudste van zeven kinderen. Daar geeft hij les aan Sofie hoe je het beste hout moet hakken. Dat is natuurlijk bestemd voor het kampvuur. Filemon en Sofie overnachten in een Tipitent. De volgende dag daagt de BNN-presentator Sofie uit voor een 'Tour de Vorden' op de racefiets, een grote passie van Filemon. Het eindpunt is de boerderij van zijn moeder. Hij wil daar voor Sofie een lunch bereiden uit de moestuin, maar Sofie is een beetje sceptisch. Zal deze lunch haar kunnen bekoren?

Ik neem je mee: Sofie van den Enk en Filemon Wesselink op vakantie Zutphen, donderdag 13 augustus om 19.30 uur bij KRO- NCRV op NPO 1.