De opkomst van de rijders was goed. Foto: Robert van der Tweel.
De opkomst van de rijders was goed. Foto: Robert van der Tweel. Foto:

De deelnemers kwamen voornamelijk van crossclubs uit Vorden, Harfsen en Lochem

Mooi spektakel bij Vetnippel Vol Gas

Kranenburg - Afgelopen zaterdagmiddag en -avond werd er in Kranenburg de jaarlijkse clubcross van de V.A.M.C. "de Graafschaprijders" gehouden. De opkomst van de rijders was goed. Sommigen hadden al een wedstrijd achter de rug in Markelo. De deelnemers kwamen voornamelijk van crossclubs uit Vorden, Harfsen en Lochem. Na de cross was er nog een geweldige feestavond met o.a. de bands PoohNow en Kisjeskearls. Zij gaven geweldige shows weg en het publiek kon zo de hele dag genieten van motorsport en muziek. Een mini Zwarte Cross in Kranenburg.

Mike Roes won alle 4 heats bij de 85 cc en werd zo totaalwinnaar bij de jeugd. Jeneau Evers bleef met een 2e plaats Mees van Lenning voor die 3e werd.

Hele dag genieten van motorsport en muziek

Bij de quads won Gijs Wentink 3 van de 4 heats en ging met de grootste beker naar huis. Luc van Lenning pakte een mooie 2e plaats voor de 3e geklasseerde Lesley Nijenhuis. Bij de eerste heat stonden er nog 7 rijders aan de start, maar in de laatste heat bleven er nog maar 4 over. De winst in de zijspanklasse ging naar het duo Bjorn Dinkelman/Ge Nijenhuis. Werner Nijman en Collin Makkink eindigden voor het duo Rien Mombarg/Ruben van Uitert. Gerrit Polsvoort werd 3e in de Classic en een 2e plek was er voor Winand Hoenink. Wouter Dijkman ging er met de winst vandoor. Thijs Bulten uitkomend in de klasse 125cc 2 takt jeugd werd winnaar van de Mischa Kuit bokaal. Zijn maatje Jan Willem Arendsen wist met een 2e plaats Dani Hoitink van zich af te houden. De jeugdige rijder Dani Hoitink wist de winst te pakken bij de senioren voor Peter Bergsma en Mark Wassink. De sterk rijdende Niels Beck kwalificeerde zich niet voor de finalerace i.v.m. een lichte valpartij. Na afloop kreeg de top 3 de prijzen in ontvangst van de burgemeester van het evenement Roald Wolbert en Jarno Boer. Door het warme weer was de voorraad drank tot de laatste druppel opgekomen en ging het meeste publiek van de cross naar het muziekfestijn.


Foto's cross: sidecarcrosspictures.nl
Foto's feesavond: robschmitzfotografie.nl