Avondwandeling. Foto: Ton Rot.
Avondwandeling. Foto: Ton Rot. Foto: Ton Rot

Avondwandeling landgoed de Kieftskamp

Vorden - Het is een aparte beleving om in de avonduren te wandelen. De temperatuur loopt terug, de wind gaat liggen, de achtergrondgeluiden nemen af en de zang van de vogels is goed te horen. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op donderdag 6 augustus een zomeravondwandeling op landgoed Kieftskamp.

En als u goed oplet is er misschien wild te zien. Start: 19.30 uur op de parkeerplaats aan de Kieftskampweg, hoek Lieferinkweg tussen Vorden en de buurtschap Linde. Duur: ca. 2 uur. Kosten: € 5.00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website of neem contact op met Joke of Ronald.


www.glk.nl/evenementen
Joke Hoitink, tel. 06 - 54 668 064
Ronald Mannessen, tel. 06 - 28 865 433

Vier debutanten bij laatste Wim Kuijpertoernooi

Vorden - De 25ste editie van het Wim Kuijpertoernooi vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 augustus in Vorden. Het is de laatste editie van het gerenommeerde jeugdvoetbaltoernooi, maar wel met een ijzersterk deelnemersveld. Liefst vier debutanten verschijnen in de voorlaatste week van augustus op sportpak 't Grote Veld: RSCA Anderlecht, Arsenal, AZ en KRC Genk.

Alle clubs die in eigen land bekendstaan om hun jeugdopleiding. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met Feyenoord, de winnaar in 2014, PSV, Willem II, Bayer 04 Leverkusen, Middlesbrough en VV Vorden. Met uitzondering van de twee laatst genoemde ploegen, waren alle overige genoemde teams ooit één of meerdere keren winnaar. Het Belgische Anderlecht heeft van de jeugdopleiding een speerpunt gemaakt. De talentenacademie geniet inmiddels in heel Europa aanzien, met exponenten van de laatste jaren als Romelu Lukaku en Vincent Kompany, Belgisch internationals die hun brood verdienen in Engeland. Een nieuwe generatie talenten staat ongetwijfeld te trappelen om in hun voetsporen te treden. Het Engelse Arsenal staat bekend om de doorstroom van eigen jeugd in het eerste elftal. Ondanks het gebrek aan grote prijzen in de afgelopen tien jaar, oogsten de Noord-Londenaren wereldwijd veel lof met hun aantrekkelijke speelstijl. En ze krijgen trainingen van de besten: sinds begin dit jaar loopt bijvoorbeeld Thierry Henry rond bij de Hale End Academy. Hij leert de jonge voetballers de kneepjes van het vak. Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Yannick Ferreira-Carrasco. Zomaar wat namen van voetballers die uit de opleiding komen een andere Belgische debutant: KRC Genk. Ook die club investeert in de jeugd. Dat blijkt onder meer uit het imposante jeugdcomplex dat de club liet optrekken. AZ uit Alkmaar won in mei van dit jaar de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste jeugdopleiding van Nederland. Daarmee versloeg de club onder meer Ajax en Feyenoord. Een mooie beloning na een seizoen waarin onder meer Wesley Hoedt (inmiddels uitkomend voor Lazio Roma), Thom Haye, Dabney dos Santos, Derrick Luckassen en Ridgeciano Haps definitief doorbraken in het eerste elftal en alle jeugdteams op het hoogste niveau meestreden om de prijzen.


www.kuijpertoernooi.nl