Henk Linker en Valeria Boermistrova.
Henk Linker en Valeria Boermistrova. Foto:

Orgel met mezzosopraan als 'plus' bij
Toeristenconcert Dorpskerk Vorden

Vorden - Op menig verzoek komt Henk Linker donderdag 6 augustus samen met Valeria Boermistrova, mezzosopraan, naar Vorden. Het duo Orgel-Mezzo dat zij samen vormen, zijn graag geziene concertgevers in de serie Toeristenconcerten.

Het programma van het duo behelst muziek van Johann Sebastian Bach, Hendrik Andriessen en een werk van de Nederlandse componist Ronald de Jong.

Henk Linker
Henk Linker studeerde Orgel (docerend - en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Om zijn improvisatiekunst uit te breiden volgde hij lessen bij Hayo Boerema. Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is dirigent/organist van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en tweede organist van de Hervormde Kerk te Ootmarsum, dirigent van het Holtens Gemengd Koor en het Kleinkoor Den Ham, geeft privé-les orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren. In de eerste drie maanden van 2012 werkte hij als Organist/Choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk in Lexington, KY (Verenigde Staten).
Met diverse soloprogramma's concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten. In 2003/2005 gaf hij masterclasses in Moskou. Sinds 1995 vormt hij een vast duo met Valeria Boermistrova (mezzosopraan). Ze treden op met muziek vanaf de 14e t/m de 20e eeuw. Vier cd's hebben zij in de loop van de jaren samen opgenomen. Ook hebben zij hun eigen serie concerten genaamd "Muziek en Sfeer" in de prachtige St.Georgiusbasiliek in Almelo.

Valeria Boermistrova
Valeria Boermistrova studeerde Koordirectie (cum laude) aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar. Zij nam ook privé lessen o.a. bij A. Misjenko (solist van het Bolsjoi Theater), A. Shitikova (soliste van het Operatheater in Moskou). Zij trad regelmatig op in Rusland en in enkele West-Europese landen met The Russian Consort, een ensemble voor Oude Muziek.
Zij vervolgde haar studie Zang aan de Schola Cantorum Basiliensis te Bazel bij Richard Levitt. Verder volgde ze masterclasses bij Evelyn Tubb, Dominique Vellard, Jessica Cash, Jard van Nes. Zij is actief als mezzosopraan zowel solistisch (o.a. operaproducties, liedrecitals) als in een ensemble. Haar repertoire omvat stukken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Zij maakt deel uit van het solistenensemble "Cantores Martini" van de Domkerk in Utrecht. Als soliste werkt zij met professionele ensembles en koren (o.a.'Il Concerto Barocco', "Capella Isalana"). Momenteel wordt ze gecoacht door Rita Dams.

Aanvang 15.30 uur, einde 16.15 uur. Toegang vrij / collecte aan de uitgang.


www.orgel-mezzo.nl
vriendenvandedorpskerkvorden.nl