Richard Jordens, Sensire (l) krijgt de sleutel van Hendrik Mulder, ProWonen (r).
Richard Jordens, Sensire (l) krijgt de sleutel van Hendrik Mulder, ProWonen (r). Foto:

In de recreatieruimte kunnen de bewoners terecht om elkaar te ontmoeten

Werkzaamheden Wehme naderen einde

Vorden - De werkzaamheden op het Wehmepark in Vorden naderen het einde. Op donderdag 23 juli kreeg ProWonen van bouwbedrijf Penterman uit Eibergen de sleutels van de nieuwe recreatiezaal. Om geen tijd te verliezen, overhandigde ProWonen dezelfde dag de sleutels aan Sensire. Projectleider Hendrik Mulder: "In de recreatieruimte kunnen de bewoners van de 37 appartementen en achttien woningen van het Wehmepark terecht om elkaar te ontmoeten en gezellig samen te zijn. Ook is deze ruimte dé plek voor het organiseren van activiteiten ."

Coördinator Vastgoed Richard Jordens van Sensire: "Het Wehmepark is kleinschalig en sfeervol van opzet. De ontmoetingsruimte is een belangrijk onderdeel van het park. Samen met vrijwilligers willen we hiervan een gezellige huiskamer maken, waar bewoners zich thuis kunnen voelen. Vanaf maandag 27 juli gaat Sensire de zaal inrichten. De week erop wordt de ontmoetingsruimte in gebruik genomen.

Verzorgingshuis wordt gesloopt
Wanneer de nieuwe ontmoetingsruimte in gebruik genomen is, wordt het oude gebouw van "De Wehme" niet meer gebruikt. Het gas, water en licht worden afgekoppeld en er vindt een asbestinventarisatie plaats. Vanaf 17 augustus gaat Enzerink BV uit Hengelo (Gld) het verzorgingshuis slopen, inclusief de oude ontmoetingsruimte van "De Wehme" aan de Nieuwstad 32 en de woningen aan De Delle 2 t/m 14. De verwachting is dat dit ongeveer zes weken duurt. Aansluitend gaat Enzerink verder met de aanleg van de nieuwe bestrating. Dit moet aan het eind van dit jaar klaar zijn. Dan wordt ook gestart met de bouw van de laatste zes woningen op het Wehmepark door aannemingsbedrijf WBC uit Winterswijk.


Keurslager Vlogman in finale Slager met Ster

Vorden - Krijgt Keurslager Vlogman uit Vorden een ster achter zijn naam? Hij is in ieder geval goed op weg want de ondernemer is één van de finalisten in de Slager met Ster verkiezing. Dit is dinsdag 21 juli bekendgemaakt.

Keurslager Vlogman staat in het prestigieuze rijtje van 46 genomineerden in heel Nederland! Bij de verkiezing Slager met Ster dingen alle deelnemers mee naar één, twee of drie sterren. Hiervoor doorlopen de genomineerden verschillende onderdelen, verdeeld over twee ronden. In de voorronde, waarvan de uitslag nu bekend is gemaakt, is de winkel van Keurslager Vlogman door een vakjury, winkelbeoordelaar en twee onaangekondigde mystery shoppers beoordeeld.
Keurslager Vlogman wacht nog een strenge beoordeling, voordat bekend wordt gemaakt hoeveel sterren de Keurslagerij achter zijn naam krijgt. Een juryteam van retaildeskundigen bezoekt nogmaals onaangekondigd de winkel. Daarnaast beoordelen de genomineerde ondernemers elkaar, de klanten krijgen een stem en ook de beoordeling vanuit de eerste ronde wordt meegenomen. Ondernemer Dick Vlogman is positief: 'Ik heb de eerste ronde met een ruime voldoende (8,61) doorlopen. Met ons hele team zetten we ons volop in, ik heb alle vertrouwen in een goed resultaat en hoop natuurlijk op een 'sterrenregen'!' In november wordt bekend gemaakt of Keurslager Vlogman zich 'Slager met Ster' mag noemen.