De pret begint 's middags met de  Grasbaanrace om de Vetnippeltrofee.
De pret begint 's middags met de Grasbaanrace om de Vetnippeltrofee. Foto:

Vetnippel Vol Gas 2015: spandex, gitaren en motoren

Kranenburg - Zaterdag 8 augustus is het alweer tijd voorde vijfde editie van Vetnippel Vol Gas aan de Eikenlaan in Kranenburg. Met zoals altijd muziek en motoren. Dit jaar op het podium gelegenheidsband Grease'nNipples met een jaren tachtig themaprogramma en als afsluiter opnieuw de Vordense band Pooh Now.

De pret begint zoals altijd 's middags met de inmiddels beroemde Grasbaanrace om de Vetnippeltrofee, begeleid door motorclub De Graafschaprijders. Om 14.00 uur gaat het crossterrein open voor publiek en starten de crossers met hun training. Rond de cross is weer van alles te doen voor jong en oud, met een tent, bar, kindervermaak en DJ's aan de baan. Inschrijven voor de grasbaanrace kan via de website van Vordense motorclub VAMC (zie onderaan dit artikel).

Om 20.30 uur gaat het feestterrein open. Met net zoals vorig jaar een gezellig 'plein' rond de buitentap en een podium buiten. Op dat buitenpodium dit jaar de Kisjeskearls, die het mooiste bekende en onbekende werk van Normaal op het repertoire hebben staan. De Kisjeskearls zijn vier zeer ervaren muzikanten en weten op treffende wijze de sound en de energie uit de bijna 40-jarige historie van Normaal neer te zetten. Een avond met De Kisjeskearls is volgens de heren zelf een avond ouderwets Høken, Brekken en Angoan. Dat wordt gezellig dus buiten op het Vetnippel Vol Gas terrein.

Grease'nNipples
Op het hoofdpodium dit jaar opnieuw weer een gelegenheidsact van muzikanten uit de buurt. Dit jaar werd speciaal voor de gelegenheid een band gevormd met daarin Winand Jansen, Edgar Ooijman, Geert Constant (allen Vordense Soppers), Jurriaan Boerstoel en Ruben Smits (ex-Avalanche). Thema dit eerste jaar is Rock of Ages, jaren tachtig haarzwaairock met spandex en geföhnde kapsels. Al zingend worden ze bijgestaan door Michael van Dijke, Renske Zenhorst, Nicolien Klein Brinke, Onno Eckhart, Miranda Jansen en Eelke van Ark.

Pooh Now
Hoofdprogramma dit jaar is Pooh Now, dat een paar jaar geleden op Vetnippel Vol Gas ook het levenslicht zag. Vol muzikanten die hun sporen verdiend hebben in Kas Bendjen, De Bankdirecteuren, Woodstar en Moonyard. Met negen man wordt het podium dan ook aardig vol.
Pooh now bestaat uit Arjan Klein Geltink, Erik Reindsen, Wilfried Lichtenberg, Arjan Knoef en Sander Heuvelink, Fred te Kamp, Arjan Lankveld en Michiel Barnhoorn. Renske Zenhorst vervangt voor de gelegenheid Marieke Besselink. Repertoire: folkrock, country en een tikje latin zelfs dit jaar. Van Bruce Springsteen tot Mumford and Sons, Willy deVille tot Ryan Adams - gegarandeerd lekker dansen tot het eind van de avond dus. Kaarten zijn gewoon aan de kassa verkrijgbaar en de entree bedraagt 8 euro.


cross@vamc.nl / www.vamc.nl
www.vetnippelvolgas.nl